Και στη Μελβούρνη φιλικό της Εθνικής με την Αυστραλία

Aθήνα

Δύο φιλικούς αγώνες θα δώσει τελικά η Εθνική Ελλάδας με την Αυστραλία, αφού μετά το παιχνίδι στις 4 Ιουνίου στο Σίδνεϊ, η «γαλανόλευκη» θα αντιμετωπίσει την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου τρεις ημέρες αργότερα στη Μελβούρνη.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Ομοσπονδίας:

Την Τρίτη 7 Ιουνίου στο «Etihad Stadium» της Μελβούρνης θα διεξαχθεί ο δεύτερος φιλικός αγώνας της Εθνικής Ομάδα με την αντίστοιχη της Αυστραλίας, ύστερα από την προγραμματισμένη για τις 4 Ιουνίου αναμέτρηση στο «ANZ Stadium» του Σίνδεϊ.

Αναφορικά με τους συγκεκριμένους φιλικούς αγώνες, ο αρχηγός της Εθνικής Βασίλης Τοροσίδης, δήλωσε: «Εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου, θα ήθελα να εκφράσω τον ενθουσιασμό μας για τους αγώνες στην Αυστραλία. Για εμάς, τους ποδοσφαιριστές, είμαι μεγάλη χαρά να αγωνιζόμαστε μπροστά σε συμπατριώτες μας στο εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια είχαμε το προνόμιο και τη χαρά να ζήσουμε και να εισπράξουμε την υποστήριξή τους στη Νότια Αφρική, στις ΗΠΑ, στην Βραζιλία, καθώς και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ξεχωριστές αυτές οι στιγμές για εμάς!».

shethniki

Ο ομογενής προπονητής της Εθνικής Αυστραλίας, Άγγελος Ποστέκογλου, μαζί με τον γενικό διευθυντή της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, David Gallop

«Μας αρέσει που θα παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας, αλλά και στους εγκατεστημένους στην Μελβούρνη Έλληνες, που είναι παθιασμένοι με την πατρίδα τους και το ποδόσφαιρό της. Θα δημιουργηθεί μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στο γήπεδο», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αυστραλίας Άγγελος Ποστέκογλου.

Για εισιτήρια του αγώνα Αυστραλία-Ελλάδα στην Μελβούρνη, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση (www.socceroos.com.au/tickets).

ΣΤΟ ΣΙΝΔΕΪ

Στο μεταξύ, με τους Αυστραλούς ιθύνοντες να αναμένουν κοσμοσυρροή, ανακοινώθηκε και επίσημα την Τρίτη από την Αυστραλιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η φιλική συνάντηση των Socceroos με την Εθνική Ελλάδας στις 4 Ιουνίου, στο Ολυμπιακό Στάδιο Σίδνεϊ.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Η ΡΗΡ υπενθυμίζει ότι έκκληση προς την κυβέρνηση της Βικτώριας και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αυστραλίας, είχε απευθύνει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, ζητώντας να μην μετακινηθεί ο αγώνας της Εθνικής από τη Μελβούρνη, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Η Κοινότητα παρακολούθησε τις  διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης της Βικτώριας και της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τη διεξαγωγή του αγώνα στη Μελβούρνη στο γήπεδο Έτιχαντ,

Η Κοινότητα είναι κορυφαία οργάνωση της ελληνικής παροικίας της Μελβούρνης που αριθμεί 300.000 άτομα με ελληνική πολιτιστική κληρονομιά.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες:  Αίτημα των Ελλήνων της Μελβούνης.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Τέλος, στην συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ, Δρ. Σταύρος Κυρίμης, συνδέοντας την παρουσία της Εθνικής στην Αυστραλία με την συμπλήρωση 75 ετών από την Μάχη της Κρήτης και γνωστοποίησε ότι θα υπάρξουν εκδηλώσεις όπου η Ομογένεια θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους Έλληνες διεθνείς.