Στην Ελλάδα ρίχνουν την ευθύνη για το “σιδηρούν παραπέτασμα”

Ως το «νέο σύνορο της Ευρώπης» στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την μεταναστευτική κρίση χαρακτηρίζει η Daily Mail τον συρμάτινο αγκαθωτό φράχτη που έχουν δημιουργήσει τα Σκόπια στην Ειδομένη, τονίζοντας μάλιστα το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πιθανό ότι θα «θυσιαστεί» για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μία αεροφωτογραφία μάλιστα που δείχνει το μέγεθος και το μήκος του φράχτη που «έχτισε» η ΠΓΔΜ, είναι το πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της βρετανικής εφημερίδας που φέρει τον εξής δραματικό τίτλο: «Το νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα που κρατάει πίσω τις ορδές. Ο 19 μιλίων αγκαθωτός φράχτης που χτίστηκε στα σύνορα της ΠΓΔΜ προκειμένου να σταματήσει μία ανθρώπινη πλημμυρίδα μεταναστών, καθώς στην Ελλάδα είπαν ότι αντιμετωπίζει μία «θυσία» προκειμένου να σώσει την Ε.Ε.».

Το δημοσίευμα έρχεται λίγο μετά την άρνηση της Αυστρίας και των Βαλκανικών χωρών, χθες, να να μην άρουν τους περιορισμούς στα σύνορα που οδήγησαν τους Έλληνες «αποκλειστούν από την υπόλοιπη ήπειρο».

Για 30 χιλιόμετρα κατά μήκος συνόρων με την ΠΓΔΜ, οι παράλληλοι φράχτες που έχουν ύψος σχεδόν 2,5 μέτρων κρατούν χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα, σημειώνει η Daily Mail που αναφέρεται και στις δηλώσεις που έκανε ο Αυστριακός Καγκελάριος ότι οι συνοριακοί έλεγχοι εισήχθησαν στην Ευρώπη προκειμένου να τερματιστεί το «ανοργάνωτο χάος».

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, η απόφαση της Αυστρίας να βάλει όριο στον αριθμό των προσφύγων που θα δέχεται οδήγησε σε αυτή την κατάσταση, στον εγκλωβισμό δηλαδή περισσότερων από 27.000 προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα όμως κάνει εκτενή αναφορά και στις δηλώσεις της Άνγκελα Μέρκελ η οποία χθες είπε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν την χώρα που θα πάρουν άσυλο. Ταυτόχρονα αναφέρει και τις δηλώσεις του Σλοβάκου πρωθυπουργού: «Έχει έρθει η στιγμή που η Ελλάδα είναι πιθανό να θυσιαστεί». Οπως τόνισε μάλιστα ο Σλοβάκος Πρωθυπουργός σε συνομιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα τον είχε προειδοποιήσει λέγοντάς του τα εξής: «Θα είναι δική σου ευθύνη επειδή δεν έκανες τίποτα στα Ελληνο-τουρκικά σύνορα».

πηγή:iefimerida.gr