Ισπανία: Δεν πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο ηγέτης των Σοσιαλιστών

Μαδρίτη, Ισπανία
Δεν κατάφερε να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του ισπανικού κοινοβουλίου και να διοριστεί πρωθυπουργός της χώρας ο ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος Πέδρο Σάντσεθ, εξέλιξη που θα οδηγήσει σε νέο γύρο συνομιλιών μεταξύ των κομμάτων με στόχο την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα τους τελευταίους δύο μήνες.
O ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος Πέδρο Σάντσεθ (Φωτογραφία: Associated Press )

O ηγέτης του σοσιαλιστικού κόμματος Πέδρο Σάντσεθ (Φωτογραφία: Associated Press )

Ο Σάντσεθ, στην ψηφοφορία που έγινε το βράδυ της Παρασκευή, εξασφάλισε την υποστήριξη μόλις 131 βουλευτών στο κοινοβούλιο των 350 εδρών.

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE), το φιλελεύθερο κόμμα Ciudadanos και ένα μικρό κόμμα από τις Κανάριες Νήσους ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Σάντσεθ, ενώ το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP), το Podemos, το κόμμα Izquierda Unida και τέσσερα περιφερειακά κόμματα από την χώρα των Βάσκων και την Καταλονία καταψήφισαν τον Πέδρο Σάντσεθ.

Νέες συνομιλίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε θα πρέπει να ορίσει νέο υποψήφιο πρωθυπουργό με στόχο να πάρει το πράσινο φως του Κοινοβουλίου πριν από τις 2 Μαϊου όταν θα πρέπει να προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Print Friendly, PDF & Email