Άγριο παρασκήνιο στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου! Η “φωτιά” ΔΟΛ – Μαξίμου

Αθήνα. Την… φωτιά της κόντρας μεταξύ του ΔΟΛ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κρατά… αναμμένη το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, στο οποίο αποκαλύπτεται ένας έντονοςδιάλογος μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου και της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη, κατά την διάρκεια ακρόασης για την υπόθεση Βγενόπουλου. Η συνέχεια της υπόθεσης θα μεταφερθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την εφημερίδα να “απειλεί” πως εκεί θα υπάρξουν περισσότερες αποκαλύψεις για κυβερνητικές παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη.

Το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, εκτός από τον οξύτατο διάλογο του Δ. Παπαγγελόπουλου με την Γ. Τσατάνη, τόνιζε πως “τώρα που έγινε η αρχή, θα ακολουθήσουν πολλές αποκαλύψεις για κυβερνητικές παρεμβάσεις από δικαστικούς λειτουργούς που επί μήνες ανέχονταν τέτοια φαινόμενα και κατάπιναν τη δυσαρέσκειά τους“.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που θα λειτουργήσει με εισαγγελικές εξουσίες, μετά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό την Δευτέρα, 21 Μαρτίου (σ.σ. όταν δημοσιεύτηκε το άρθρο δεν είχε ανακοινωθεί ακόμη η αλλαγή της ημερομηνίας που προαναφέραμε”.

Ο Βασίλης Χιώτης, που υπογράφει το ρεπορτάζ, ανέφερε ακόμη πως στις επικείμενες συνεδριάσεις θα κληθούν εκτός από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο, καιτον αναπληρωτή του, Δ. Παπαγγελόπουλο, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος και ακολούθως όσα άλλα πρόσωπα κριθεί από τις μαρτυρίες πως έχουν να συμβάλουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

αρχείο λήψης (76)

Το… ζουμί

Το δημοσίευμα σημειώνει πως με ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση της κυρίας Τσατάνη, η οποία έχει ήδη δηλώσει πως διαθέτει όλα τα “αποδεικτικά στοιχεία” για τις απειλές και τις νουθεσίες που της απηύθυνε ο κ. Παπαγγελόπουλος προκειμένου να την εξαναγκάσει να εγκαταλείψει την υπόθεση Βγενόπουλου για να την αναλάβει η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Το Βήμα της Κυριακής τονίζει πως η κυρία Τσατάνη πράγματι διαθέτει ντοκουμέντα, με τα οποία πιστοποιείται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης της τηλεφώνησε για να της ζητήσει να εγκαταλείψει τη δικογραφία,απειλώντας την ότι “δεν θα κάνει Χριστούγεννα με την οικογένειά της”.

Με το ίδιο ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση της κυρίας Κουτζαμάνη, η οποία και στο παρελθόν έχει καταγγείλει απόπειρες παρέμβασης κυβερνητικών στελεψών στις υποθέσεις που βρίσκονται υπό δικαστική έρευνα, καθώς και της Βασιλικής Θάνου, η οποία ζήτησε -και ανέθεσε στον εαυτό της- πειθαρχική έρευνα σε βάρος της κυρίας Τσατάνη με τα ίδια επιχειρήματα που επικαλέστηκε ο κ. Παπαγγελόπουλους κι ενώ γνώριζε ήδη τα καταγγελόμενα στην αναφορά της εισαγγελικής λειτουργού από τις 22 Φεβρουαρίου.

Χθες η Βουλή των Ελλήνων, ανακοίνωσε πως μετατίθεται η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη Δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων αναφέρει: “Η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα λειτουργίας της Δικαιοσύνης, αντί της Δευτέρας 21 Μαρτίου 2016, θα διεξαχθεί την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, ώρα 19:00“.

Με δηκτικό τρόπο, και με τη φράση «εκεί που μας χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με νέα «αποκαλυπτικά δημοσιεύματα», σημειώνοντας ότι «είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, έχει έρθει η ώρα να αφεθεί η Δικαιοσύνη ελεύθερη, ώστε να διερευνηθούν πλήρως τα σκάνδαλα διαπλοκής, αλλά και οι υποθέσεις συγκάλυψης».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «κάποιοι που αγωνιούν, προσπαθούν να βγουν και από πάνω», για να τονίσουν ότι «στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση, στη Βουλή, θα αναδειχθεί πλήρως η αλήθεια». «Όσοι φοβούνται κάτι από αυτό, έχουν απόλυτο δίκιο», υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά.

αρχείο λήψης (75)

Παράλληλα χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε το… δικό του μήνυμα για την υπόθεση, τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα δεχθεί παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, συμπληρώνοντας με νόημα πως όλα θα αποδειχθούν.

Πηγή: Εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής
Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi