Η νοσταλγική Ελλάδα και Αυστραλία του Νάτση

Μία αναδρομική έκθεση του Ελληνοαυστραλού εικαστικού, Βασίλη Νάτση, θα φιλοξενήσει το Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ.

Η έκθεση περιλαμβάνει δουλειές του Νάτση από τις δεκαετίες του 1950 και 1960, όταν ταξίδευε στην Ελλάδα και φωτογράφιζε και και ζωγράφισε τοπία και ανθρώπους αλλά και μέχρι την προηγούμενη δεκαετία και λίγο πριν τον θάνατό του.

Δείγματα της δουλειάς του Βασίλη Νάτση

Δείγματα της δουλειάς του Βασίλη Νάτση

Εργάστηκε σε Αθήνα, Λονδίνο και Σίδνεϊ για μεγάλες διαφημιστικές εταιρίες. Ήταν εκείνος που σχεδίασε το έμβλημα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Σίδνεϊ.

Η έκθεση ενδέχεται να γίνει και στη Μελβούρνη, όπου ο πατέρας του καλλιτέχνη και μέλη της οικογενείας του έζησαν αρχικά, όταν μετανάστευσαν στην Αυστραλία τη δεκαετία του 1950.

Η δουλειά του διακεκριμένου καλλιτέχνη, ο οποίος απεβίωσε το 2007, θα παρουσιαστεί στην αίθουσα τέχνης «Kudos Gallery» στην περιοχή Paddington (6 Napier St.) του Σίδνεϊ.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 16 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα και η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Η αίθουσα τέχνης όπου θα εκτεθούν τα έργα, θα είναι ανοικτή τις εξής μέρες και ώρες: Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (11πμ. – 6μμ.) και το Σαββατοκύριακο (11πμ. – 4μμ.).