Απειλές για ένοπλο αγώνα από τον “Ρουβίκωνα”

Αθήνα. Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ και της Αντιτρομοκρατικής είχε μπει ένα βίντεο που έδειχνε αντιεξουσιαστές να κάνουν πορεία στα Εξάρχεια κρατώντας όπλα! Οι πληροφορίες από την αστυνομία ανέφεραν πως κάποια όπλα ήταν ψεύτικα, με τις αρχές να θεωρούν πως το εμπόριο ναρκωτικών μπορεί να φέρει… άσχημες εξελίξεις στην περιοχή.

Σήμερα, ωστόσο, η αναρχική ομάδα “Ρουβίκωνας” με ανακοίνωσή της παραδέχεται την παρουσία της στην συγκεκριμένη πορεία, ενώ καταλήγει με την εξής φράση: “ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΛΑΟΣ”.GUNS_EXARHEIA1_473_355

Στην ανακοίνωση ουσιαστικά επιβεβαιώνεται πως τα όπλα ήταν αληθινά, αφού συγκεκριμένα αναφέρεται πως “πέντε μέρες μετά δημοσιοποιείται βίντεο, που δείχνει δέκα συντρόφους της περιφρούρησης της πορείας οπλισμένους”.

Επιπλέον, υπάρχει η παρακάτω παράγραφος: “Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι αρχές θα επαναλάβουν την συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία επιχειρώντας να οδηγήσουν κάποιους από μας στη φυλακή ή να μας πάνε όλους κατηγορούμενους ως «εγκληματική οργάνωση». Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι το εξής: Ήμασταν συνδιοργανωτές της συγκεκριμένης διαδήλωσης, γνωρίζαμε και συμφωνήσαμε με όλα τα χαρακτηριστικά της. Την εικόνα του βίντεο κοιτάξτε την καλά γιατί είναι εικόνα από το μέλλον”!

Γίνεται, τέλος, αναφορά και στην συμβολική κατάληψη που έκαναν μέλη της συγκεκριμένης ομάδας στην είσοδο του Χίλτον την

περασμένη Τετάρτη, κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των Θεσμών.