Νεώτερα στοιχεία έγιναν γνωστά για τον αεροπειρατή του Αιγυπτιακού Airbus

– ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΥΠΕΞ: O Σεΐφ Ελντιν Μουσταφά είναι ο αεροπειρατής
– Είναι 59 ετών, πρώην αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού
– Ζήτησε την απελευθέρωση γυναικών που κρατούνται σε φυλακές της Αιγύπτου και συνάντηση με αξιωματούχο της Ε.Ε. για να ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Κύπρο
– Επτά άνθρωποι παραμένουν μέσα στο αεροπλάνο, τέσσερα μέλη του πληρώματος και τρεις επιβάτες – Άγνωστες οι εθνικότητές τους
– Ο Αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ότι αρχικά ζήτησε να προσγειωθεί το Airbus είτε στην Τουρκία είτε στην Κύπρο
– Δεν ξέρουμε αν η ζώνη (με εκρηκτικά) είναι αληθινή, τόνισε – Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι οπλισμένος
– Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί ότι ο αεροπειρατής λέγεται Ιμπραήμ Σαμάχα, 59 ετών, είναι καθηγητής πανεπιστημίου και έχει 4 παιδιά.

Φωτογραφίες του Sky News δείχνουν οπλισμένους αστυνομικούς μέσα στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και εντείνονται οι φήμες πως ίσως προετοιμάζεται επιχείρηση για τη σύλληψη του αεροπειρατή και την απελευθέρωση των επτά ομήρων. Σύμφωνα με το Sky News, ελεύθεροι σκοπευτές έχουν ήδη αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο της Λάρνακας!

Η Αίγυπτος στέλνει ένα αεροπλάνο στην Κύπρο για να μεταφέρει τους επιβάτες, μερικοί από τους οποίους επρόκειτο να πάρουν από το Κάιρο άλλες πτήσεις για το εξωτερικό.
21 ξένοι επιβάτες -οκτώ Αμερικανοί, τέσσερις Βρετανοί, τέσσερις Ολλανδοί, δύο Βέλγοι, ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Σύρος- βρίσκονταν στον αεροπλάνο.

609a62038477782121571111e8f26a1c

Όπως μετέδωσε η Μανιάνα Καλογεράκη στον Real Fm 97,8 ένα άτομο έχει πηδήξει από το πιλοτήριο του αεροσκάφους και προσπαθεί να φτάσει κοντά στο κτίριο του αεροδρομίου και στις αρχές.

Πληροφορίες λένε ότι είναι μέλος του πληρώματος καθώς είναι ένστολος.