Παραδόθηκε ο δράστης- Έβγαζε selfie και είχε για εκρηκτικά, θήκες κινητών

Λευκωσία. Στα χέρια των κυπριακών αρχών βρίσκεται πλέον ο 59χρονος μετά την πολύωρη αεροπειρατεία στο αεροσκάφος της EgyptAir. Η κυπριακή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από το δράστη να κατεβαίνει τη σκάλα του αεροπλάνου με τα χέρια ανοικτά.

Αυτή την εικόνα έδωσαν στη δημοσιότητα οι αιγυπτιακές αρχές

Αυτή την εικόνα έδωσαν στη δημοσιότητα οι αιγυπτιακές αρχές

Λίγο μετά τις 14:30 εγκατέλειψαν το αεροπλάνο και οι τελευταίοι επιβάτες που κρατούνταν όμηροι. Μάλιστα στον τηλεοπτικό φακό φάνηκε ένα άτομο να εγκαταλείπει το αεροσκάφος από το παράθυρο του πιλοτηρίου.

Το μυστήριο της υπόθεσης καλείται τώρα να εξιχνιάσει η κυπριακή αστυνομία. «Δεν πρόκειται περί τρομοκρατίας. Πρόκειται περί ατομικής ενέργειας προσώπου ασταθούς ψυχολογικής κατάστασης»  αναφέρει επίσημη ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης.

Στις πρώτες πληροφορίες λίγο μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στη Λάρνακα, είχε γίνει γνωστό ότι ο αεροπειρατής ζήτησε να έρθει σε επαφή με την Κύπρια πρώην σύζυγό του και να της παραδώσει τετρασέλιδη επιστολή.

Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε στο αεροσκάφος τύπου Airbus, που εκτελούσε την πτήση MS181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, με 56 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος.