Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Αθήνα. Σε χειρουργική επέμβαση για καταρράκτη στο μάτι υποβλήθηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στο νοσοκομείο “Γεώργιος Γεννηματάς”. Τι είπε σε όσους τον πλησίασαν και ποιοι τον επισκέφθηκαν.

Οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ παραμερίζουν, οι ασθενείς κοιτούν από τα φορεία και οι συνοδοί τους παρακολουθούν, σχολιάζοντας χαμηλόφωνα τον Άκη Τσοζατζόπουλο να περνά ανάμεσά τους στον διάδρομο των εξωτερικών ιαστρείων του νοσοκομείου “Γεώργιος Γεννηματάς”.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, είναι ημέρα γενικής εφημερίας και το νοσοκομείο μοιάζει σα να βρίσκεται εν μέσω εμπόλεμης κατάστασης. Οι δύο ένοπλοι αστυνομικοί που συνοδεύουν τον πρώην υπουργό ελέγχουν με ανήσυχο βλέμα όποιον βρίσκετραι στο οπτικό τους πεδίο, με τον κρατούμενο να περπατά ανάμεσά τους με έναν διαφορετικό τρόπο.

Φωτογραφία: Real News

Φωτογραφία: Real News

Δεν φορά χειροπέδες, δεν είναι σκυφτός και δεν ντρέπεται. Κοιτάει ευθεία με τα μάτια ψηλά και έχει σταυρωμένα τα χέρια. Η όραση του αριστερού του ματιού χειροτέρεψε και ο Άκης Τσοχατζόπουλος διαμαρτυρήθηκε στον γιατρό των φυλακών. Ένα από τα πάλαι ποτέ “μεγάλα κεφάλια” του ΠΑΣΟΚ μεταφέρεται νύχτα στα επείγοντα περιστατικά με συνοδεία δύο ένοπλους αστυνομικούς που έχουν αποστολή να μην τον χάσουν από τα μάτια τους.

Οι αστυνομικοί επέλεξαν το τελευταίο δωμάτιο στον διάδρομο του τρίτου ορόφου, όπου στεγάζεται η οφθαλμολογική κλινική για να έχουν καλύτερο έλεγχο. Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην υπουργός ζήτησε από τους αστυνομικούς να τον συνοδεύσουν μέχρι το καρτοτηλέφωνο στην καντίνα του νοσοκομείου. Συνομίλησε με τη Βίκυ Σταμάτη για περίπου 20 λεπτά.

Οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως την επόμενη ημέρα θα υποβληθεί σε επέμβαση, καθησυχάζοντάς τον, αφού του είπαν πως πρόκειται για “εύκολη επέμβαση ρουτίνας”.

Ο διάλογος με τον νοσοκόμο

Την ημέρα της επέμβασης ο Άκης Τσοχατζόπουλος ενημερώθηκε για την επικαιρότητα από ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, έφαγε λιτό πρωινό και περίμενε την σειρά του για το χειρουργείο.

Χωρίς να γίνει κάποια εξαίρεση, η επέμβαση έγινε 25 λεπτά πριν τιε 13:00, με τον πρώην υπουργό να ρωτά τον νοσοκόμο που το μετέφερε με το αναπηρικό καροτσάκι: “Είναι καλός ο γιατρός που θα με χειρουργήσει;“. “Πολύ καλός” του απάντησε ο νοσοκόμοες, με τον Α. Τσοχατζόπουλο να επανέρχεται: “Σίγουρα“; “Ναι σου λέω, μην ανησυχείς” επέμεινε ο νοσηλευτής, για να απαντήσει και πάλι ο πρώην υπουργός: “Άντε να δούμε“.

Η Βίκυ Σταμάτη

Το χειρουργείο διήρκεσε περίπου πενήντα λεπτά και βγαίνοντας ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν ακόμη αποπροσανατολισμένος από την ολική αναισθησία.

Ήταν ψύχραιμος και ανέκφραστος, ενώ το μεσημέρι ξεκουράστηκε και το αργά το απόγευμα της Πέμπτης τον επισκέφθηκε η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, μαζί με το παιδί τους.

Πηγή: Real News/newsIt.gr