ΝΔ: Επτά «δραματικά» ερωτήματα για Τσίπρα για την κόντρα με το ΔΝΤ

Αθήνα. Απαντήσεις σε επτά «δραματικά» ερωτήματα ζητά η Νέα Δημοκρατία από τον πρωθυπουργό σχετικά με την κόντρα της κυβέρνησης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ ανεβαίνει το εσωτερικό πολιτικό θερμόμετρο γύρω από την αξιολόγηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει «ερασιτεχνικούς χειρισμούς» από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα «και της παρέας του Μαξίμου» – όπως αποκαλεί τους συνεργάτες του πρωθυπουργού – τονίζοντας ότι η σημερινή κατάσταση θυμίζει την «ολέθρια» διαπραγμάτευση του 2015.

Μεταξύ άλλων, η ΝΔ ζητά από τον κ. Τσίπρα να απαντήσει «τι πραγματικά σχεδιάζει» να κάνει σε περίπτωση ρήξης με το Ταμείο και αδιεξόδου στην αξιολόγηση, ενώ διερωτάται αιχμηρά για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα διαψεύσει κάθε ισχυρισμό περί εμπλοκής των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών στην καταγραφή της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

Η ΝΔ ρωτά για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας «προσποιείται πως δεν ήξερε τις πιεστικές αξιώσεις του ΔΝΤ», τη στιγμή μάλιστα που τον περασμένο Ιούλιο αιτήθηκε συμμετοχή του Ταμείου στο νέο Μνημόνιο.

«Δεν αντιλαμβάνεται ότι η τεχνητή δραματοποίηση μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αδιέξοδα επικίνδυνα για τη χώρα;», διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση, ζητώντας παράλληλα από τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν η αλληλογραφία του με την Κριστίν Λαγκάρντ «μειώνει ή όχι τη διαπραγματευτική θέση της χώρας».

Η κόντρα έχει φέρει τη σχέση μεταξύ της κυβέρνησης και του Ταμείου στο ναδίρ, ενώ η σημερινή πρώτη επαφή του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών έγινε σε ιδιαίτερα ψυχρό κλίμα.

Επίθεση στον πρωθυπουργό
, τον οποίο κατήγγειλε για επικοινωνιακά παιχνίδια και ότι «έχει πει τα μεγαλύτερα ψέματα από τη Μεταπολίτευση και μετά», αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα «απαξιωμένο στη συνείδηση των πολιτών» εξαπέλυσε νωρίτερα ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Η ΕΥΠ

Στο μεταξύ, σε μία αινιγματική δήλωση, η οποία αποτελεί και έμμεση απάντηση προς τη γερμανική εφημερίδα Taggespiegel, προχώρησε ο διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο κ. Ρουμπάτης αναφέρει ότι «Αποστολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είναι η προστασία της Εθνικής μας Ασφάλειας και της Εθνικής μας Κυριαρχίας

Προσθέτει μάλιστα ότι «η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί με βάση την ελληνική νομοθεσία, η οποία απαιτεί πάντα Εισαγγελική Παραγγελία για την αντιμετώπιση εγκληματικών δράσεων ή άλλων απειλών».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Taggespiegel ο διοικητής της ΕΥΠ, αποτελεί τον ιθύνοντα νου πίσω από την υποκλοπή της επίμαχης συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου, την οποία δημοσίευσε η ιστοσελίδα wikileaks.

Πηγή: Skai.gr