ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Τα παρατράγουδα της παρέλασης!

melissa1-90x901Ώπα! Τι βόμβα ήτανε αυτή;

 

 

melissa1-90x901Πήγε μετά της συζύγου του καμαρωτός-καμαρωτός προς τις θέσεις των επισήμων, καταμεσής της 5ης Λεωφόρου! Ήτανε όλοι εκεί! Αρχιεπίσκοπος, επίσημοι προσκεκλημένοι, Μητσοτάκης, Βίτσας, γερουσιαστές όλος ο καλός ο κόσμος!!!

 

melissa1-90x901Το ζεύγος έφθασε αλά μπρατσέτο! Αγέρωχοι, αλλά καθυστερημένοι!

Όπως οι αστέρες των μπουζουκιών. Για να κάνουν εντύπωση! Να τους προσέξουν όλοι!

 

melissa1-90x901Πλησίασαν στον «πυρήνα» των επισήμων.  Κοίταξαν  αφ΄υψηλού ένα γύρω να εντοπίσουν που ήτανε οι θέσεις τους.  Τώρα το «ένα γύρω» αντιλαμβάνεσθε, το γράφω  κατ΄ ευφημισμό! Δίπλα στον Μητσοτάκη  κοίταξαν, δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο, δίπλα στον Βίτσα.

 

melissa1-90x901Δεν είδαν άδειο κάθισμα!  Εκεί, στον «πυρήνα» των επισήμων προσκεκλημένων άδεια καρέκλα δεν υπήρχε! Που σημαίνει ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΘΕΣΕΙΣ!

Μόνο μια- δυο σειρές πιο πίσω υπήρχαν κάποιες άδειες καρέκλες. Αλλά φυσικά, ΔΕΝ τους ΤΑΙΡΙΑΖΑΝ

 

melissa1-90x901Θα πείτε, είναι δυνατόν; Έτσι σκέφθηκε, φαίνεται, και το ζευγαράκι…

Οπότε, ξαναπιάστηκαν αλά μπρατσέτο και …ΕΦΥΓΑΝ!!! ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ  ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ…

 

melissa1-90x901Κάποιοι που κατάλαβαν τι έγινε, θύμωσαν με το ζευγάρι. «Ακούς εκεί να σνομπάρουν την εθνική παρέλαση γιατί δεν τους είχαν δίπλα στους κουμπάρους», ακούστηκαν να λένε…

 

 

melissa1-90x901Ξέρω, ψοφάτε να μάθετε τα ονόματα του ζεύγους…

Μα με τόσα που έγραψα θα πρέπει να καταλάβατε ποιοι ήταν!

 

melissa

«Ζήτω η Ελλάδα και η Κύπρος», «Ζήτω η 25η Μαρτίου», «Ζήτω η Ομογένεια» και «God Bless America». Μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν. Για τα Σκόπια και τη Μακεδονία ακούσαμε να ανατραπεί η αναγνώριση από τις ΗΠΑ. Κομμάτι δύσκολο αυτό… Για τους πρόσφυγες… δεν ακούσαμε.

Ούτε για την τουρκική προκλητικότητα…

melissaΕυτυχώς που δεν είχε καλέσει η Ομοσπονδία τον Νϊκο Φίλη. <Με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής να προβάλει κατά κόρον το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, θα έβγαζε σπυράκια… Έστω και …επιστημονικά!

 

melissaΤα πεζοδρόμια από την 63η μέχρι και την 67η Οδό όπου ήταν η εξέδρα των επισήμων ήταν πλημμυρισμένα με ομογενείς! Κι ας γράφουν ό,τι θέλουν οι “καλοθελητές”!..

 

 

melissaH παρουσία πολλών μικρών παιδιών ντυμένα στα μπλε και τα άσπρα ή με τις παραδοσιακές τους φορεσιές και με τη Γαλανόλευκη στα χέρια ήταν η εγγύηση ότι ο ελληνισμός στις ΗΠΑ δεν θα χαθεί!

ΚΙ ας επιμένουν κάποιοι να τον αποκαλούν (ανιστόρητα) …διασπορά!

 

melissaΟ Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος υπενθύμισε ότι ακριβώς έντεκα χρόνια πριν, στις 10 Απριλίου 1985, ημέρα της εθνικής παρέλασης, άφησε την τελευταία του πνοή “ένας μεγάλος άνθρωπος της Εκκλησίας μας”, ο Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος. Έδωσε, έτσι, ζωντανό παράδειγμα σεβασμού και ταπεινότητας προς το χθες, δίχως αυτό να μειώνει στο ελάχιστο τη δική του προσωπικότητα και προσφορά στην Εκκλησία και το Ποίμνιό του!.. Να παραδειγματίζονται μερικοί, μερικοί…