Χαμός στη Βουλή! Η Ν.Δ. ζητά τον έλεγχο του πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα

Αθήνα. Στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής η εξέταση των Πόθεν Έσχες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με τις καταγγελίες της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ” για το εάν είχε ή όχι δηλώσει τις κατασκευστικές εταιρείες στις οποίες μετείχε πριν την εκλογή του στην Βουλή.

Το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, το έθεσε στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης υποστηρίζοντας πως εξ αιτίας της διάστασης που έλαβε το θέμα μετά το πρωτοσέλιδων της εφημερίδας Των Νέων, η Επιτροπή θα πρέπει να διερευνήσει τα όσα αναφέρονται σε αυτό και να αποκαταστήσει την αλήθεια.

Έτσι αποφασίσθηκε ομόφωνα το θέμα να απασχολήσει την Επιτροπή κατά την ερχόμενη συνεδρίασή της που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Κάτι που ήταν εισήγηση και του Νικήτα Κακλαμάνη.

Το Μαξίμου είχε αντιδράσει στο δημοσίευμα της εφημερίδας για τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην τεχνική εταιρεία “Αγνάντι” ότι είχε δηλώσει εγκαίρως τη μεταβίβασή της, στη δήλωση Πόθεν έσχες για τη χρήση του 2008.

Τα ΝΕΑ υποστήριξαν πως ο πρωθυπουργός έπρεπε να είχε δηλώσει τη συμμετοχή του στα πόθεν έσχες του μέχρι και το οικονομικό έτος 2010 και ότι όφειλε να είχε συμπεριλάβει στη δήλωση του 2011 το ποσόν που εισέπραξε από τη μεταβίβαση. Επίσης είχε θέσει ερωτήματα και για μια δεύτερη κατασκευαστική εταιρεία στην οποία ήταν και σε αυτή μέτοχος.

Η Επιτροπή τώρα θα πρέπει να απαντήσει εάν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι πλήρεις και συμπληρωμένες νομότυπα ή αν όντως υπάρχουν σκιές.

Σε ότι αφορά στην υπόθεση του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, που διερευνά η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, όπως επίσης έγινε γνωστό, ο εκδότης- δημοσιογράφος ζήτησε και πήρε προθεσμία μιας ακόμα εβδομάδας, για να συγκεντρώσει και να προσκομίσει τα παραστατικά που έλειπαν από τις δηλώσεις περιουσιακής του κατάστασης.