Νέα τεταμένη «ολονυκτία διαμαρτυρίας» στο Παρίσι

Παρίσι
Με ένταση για άλλη μία νύχτα πέρασε η «Ολονυκτία διαμαρτυρίας» στην Place de la Republique του Παρισιού, με 22 άτομα να τίθενται υπό κράτηση μετά από νέα επεισόδια. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει ομάδα περίπου 100 ατόμων που είχαν πυρπολήσει αντικείμενα και είχαν εμπλακεί σε «πετροπόλεμο» με τους αστυνομικούς.

Αν και περίπου 3.000 διαδηλωτές έδωασν το «παρών» την Παρασκευή στην «Ολονυκτία» στην πλατεία της Δημοκρατίας, «περίπου 100 συγκεκριμένα άτομα», όπως ανέφερε η αστυνομία, συγκέντρωσαν κάδους απορριμμάτων, ξήλωσαν πινακίδες, τους έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια άρχισαν να πετούν αντικείμενα στις δυνάμεις της τάξης.

Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και στη απώθησε από την πλατεία την ομάδα των ταραξιών, η οποία διαλύθηκε. Κάποιοι από αυτούς προκάλεσαν ορισμένες ζημιές κατά την φυγή τους, κυρίως σε ένα εργοτάξιο και σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών.

Συνολικά 22 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση για την «εκτόξευση αντικειμένων, την άσκηση βίας κατά των αρχών και κλοπές» πρόσθεσε η αστυνομία.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ προειδοποίησε ότι οι δράστες των βίαιων επεισοδίων που γίνονται στο περιθώριο των συγκεντρώσεων αυτών θα «συλλαμβάνονται και θα διώκονται».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό