Παραιτήθηκε ο Παπαμιμίκος μετά το φιάσκο στην ΟΝΝΕΔ – Διέγραψαν από παντού και τον Γεωργιάδη

Μετά το φιάσκο στην ΟΝΝΕΔ με την εκλογική διαδικασία που θύμιζε παρωδία, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς για άλλη μία φορά το κόμμα μαστίζεται από εσωκομματικές γκρίνιες και καρφιά μεταξύ στελεχών.  Την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής αλλά και από αυτή του μέλους της ΝΔ υπέβαλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ανδρέας Παπαμιμίκος αφήνοντας αιχμές προς πολλές κατευθύνσεις.

Ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως για μια ακόμα φορά αναλαμβάνει ευθύνες που του αποδίδονται και δεν του αναλογούν και ζήτησε να σταματήσει το κυνήγι, όπως είπε, ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα. ¨Οπως είπε . κάποιοι από το πρωί έψαχναν τρόπο να τον διαγράψουν χωρίς όμως να βρουν κάτι για αυτό και αποφάσισε να διευκολύνει την κατάσταση παραιτούμενος.  Ο κ Παπαμιμίκος άφησε αιχμές πως κάποιοι δεν ήθελαν την παρουσία του στο συνέδριο όπου και θα κατέθετε πρόταση για τη θεσμοθέτηση τάσεων ενώ τόνισε πως διαφωνεί με τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ τονίζοντας πως κάποιοι θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αρχήστων τους αγώνες της νεολαίας εδώ και 40 χρόνια.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε γνωστό πως με εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη παραπέμφθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Βασίλης Γεωργιάδης.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Απόστολος Κράτσας, ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του Κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καθώς και από κάθε άλλη κομματική ιδιότητα.

Οι εξελίξεις αυτές στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ραγδαίες, μετά την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αποφάσισε να μην συμμετάσχουν αντιπρόσωποι από το συνέδριο της νεολαίας στο 10ο τακτικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.