Τετραμερής Συνάντηση Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, πΓΔΜ για τη διασυνοριακή συνεργασία

Αθήνα. Με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, διοργανώνεται, στη Θεσσαλονίκη, 21 και 22 Απριλίου, Τετραμερής Συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Εσωτερικών της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με επίκεντρο αυτής τη διασυνοριακή συνεργασία. Εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα παραστεί ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν, επίσης, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας, ως χώρας που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, αύριο, Πέμπτη 21 Απριλίου και ώρα 17:00, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των Υπουργών με κύριες θεματικές συζήτησης τις προκλήσεις της μετανάστευσης και την περιφερειακή συνεργασία.

Η ημερήσια διάταξη των συναντήσεων που θα διεξαχθούν την Παρασκευή 22 Απριλίου και ώρα έναρξης 9:00 πμ, περιλαμβάνει τη συνεργασία στους τομείς της διαχείρισης των συνόρων και της καταπολέμησης των δικτύων διακίνησης παράτυπων μεταναστών και της τρομοκρατίας. Επίσης, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στη ανθρωπιστική διάσταση της μετανάστευσης και θα διερευνηθούν τομείς συνεργασίας και καλύτερου συντονισμού για τη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.

Μετά το πέρας της τετραμερούς Συνάντησης, περί ώρα 12:00, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου.