Κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα στις 9 Μαΐου

Αθήνα. Τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 3 το μεσημέρι θα συνεδριάσει τελικά το Eurogroup για την Ελλάδα, όπως ενημέρωσε χθες το βράδυ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα γίνει σε 10 περίπου ημέρες προκειμένου  να δοθεί επαρκής χρόνος στην Αθήνα και τους δανειστές να συζητήσουν τόσο για το προληπτικό μνημόνιο των 3,6 δισ. ευρώ, όσο και για να προετοιμαστεί η συζήτηση για το χρέος.

Πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν επίσης ότι δεν αποκλείεται ο επικεφαλής των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης να προσκαλέσει σε συνάντηση τους κ.κ. Τσακαλώτο, Σόιμπλε, Σαπέν και τους επικεφαλής των τριών θεσμών, κ.κ. Ντράγκι, Γιούνκερ και Λαγκάρντ, ώστε να υπάρξει «λευκός καπνός» πριν από το Eurogroup.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, επίσης, το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού για Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης που έτυχε παρασκηνιακής υποστήριξης από την Γαλλία παραμένει στο τραπέζι και αποτελεί δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που το Eurogroup στις 9 ή 10 Μαΐου δεν καταλήξει, οπότε και θα συγκληθεί αυτομάτως Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης στις 14 ή 15 Μαΐου.

Εντωμεταξύ, όπως έγινε γνωστό χθες, ο πρωθυπουργός είχε  τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιού, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Πηγή:iefimerida.gr