ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Καυγάς στη Βουλή αποχωρήσεις στην “Αυγή”!

melissa1-90x901Ομάδα δικηγόρων είχε ραντεβού με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα, στο εντευκτήριο της Βουλής,  που εξελίχθηκε σε… άγριο καβγά. Τα αίματα… άναψαν, άρχισαν οι φωνές, με τους δικηγόρους να λένε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: “ Ντροπή σου ρε! Ντροπή σας! Εμείς σας ψηφίσαμε. Εμείς σας βγάλαμε. Προδοσία”.

“Μπορεί να ζήσει δικηγόρος με 100 ευρώ το μήνα; Έχουμε οικογένειες, παιδιά. Μπορεί να ζήσει; Πες μου”, ανέφερε χαρακτηριστικά ένας από τους δικηγόρους.

“Δεν ντρέπεστε. Πώς μπορείς να είσαι δικηγόρος και να ψηφίζεις αυτά τα μέτρα αντι να κάνεις πρόταση μομφής στον κ. Κατρούγκαλο; Πρώτος έπρεπε να κάνεις πρόταση μομφής”, είπε κάποιος άλλος.

Μάλιστα, καταγγέλλουν ότι ο βουλευτής τους απάντησε προκλητικά, λέγοντας “Δεν μας ενδιαφέρουν οι δικηγόροι αλλά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα”.

melissa1-90x901Ολόκληρη η ομάδα των Ενθεμάτων της Αυγής αποχωρεί απ’ την εφημερίδα (δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ)και με ένα κείμενο του Στρατή Μπουρνάζου καταγγέλλει… αιτιολογόντας την αποχώρηση πως …πλέον νιώθει μακρυά από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την κυβέρνηση:«Νιώθω πια πολύ μακριά από τον Σύριζα και την κυβέρνηση, πιστεύω ότι ο κορμός της πολιτικής τους είναι λάθος και –κάτι ακόμα πιο βαρύ– δεν νιώθω πλέον πολιτική εμπιστοσύνη απέναντί τους”.

 

melissa1-90x901Και συνεχίζει: “Νιώθω κάθε μέρα να με πνίγουν πολλά […] Κι όμως, στους φίλους μου που έγιναν υπουργοί ή ό,τι άλλο δεν μπορώ να κουνήσω το δάχτυλο, να τους βαράω ή να τους οικτίρω – ακόμα κι όταν τους αξίζει· δεν το έκανα ποτέ αυτό στους φίλους μου. Και αν πάω παραπέρα, το κουβάρι μπλέκεται περισσότερο. Όταν βλέπω συντρόφους με τους οποίους συμπορεύτηκα χρόνια, όχι μόνο να αυτοακυρώνονται πολιτικά μιλώντας για “φασιστερά”, αλλά –κάτι που με τσακίζει– να επιχαίρουν ηδονικά για την κατάντια της κυβέρνησης, ποντάροντας στο μίσος (όπως έκανε κι ο Σύριζα παλιότερα, βέβαια). Αλλά ούτε αυτούς έχω το κουράγιο να τους κοπανάω. Και ξέρω όμως ότι όταν νιώθεις έτσι, όντας σε μια θέση δημόσιας παρέμβασης, δεν κάνεις πια για τούτη τη δουλειά: αν δεν μπορείς να μιλάς για τα «οικεία κακά», ήρθε η ώρα να αποσυρθείς από το πόστο αυτό”. […]

melissa1-90x901

Η φαρδιά πλατιά σφραγίδα «εκπρόθεσμος» ουδόλως επτόησε το υπουργείο Οικονομικών, που με μια τροπολογία του μεσονυκτίου- σαν αυτές που κατήγγειλε η κυβέρνηση όταν ήταν αντιπολίτευση- «κούρεψε» ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο, ρίχνοντας και το τελευταίο φύλλο διαπραγματευτικής συκής. Και σαν μην έφτανε αυτό, έριξε στο λάκκο των λεόντων χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που πλέον θα φορολογούνται όπως ακριβώς οι μεγάλες, δηλαδή με 29%.

melissa1-90x901Αφήνοντας κανείς κατά μέρος ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει εκτεθεί προσωπικά- εκτός από πολιτικά- καθώς είχε δηλώσει δημοσίως ότι δεν πρόκειται να είναι αυτός ο υπουργός που θα υπογράψει περαιτέρω μείωση του αφορολογήτου, η ουσία είναι ότι μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που έχουν ένα, δύο, τρία ή περισσότερα παιδιά θα γλιτώσουν τα χειρότερα.