Η “ΚοsmosHεllas” για την «εμπλοκή» στην καθιέρωση της 1ης Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας

Αθήνα. Σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν την  «εμπλοκή» στην καθιέρωση της 1ης Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού, η Εταιρία Κοινωνικών Επενδύσεων διευκρινίζει τα εξής:

1. Oι πρωτοβουλίες του Φορέα μας σχετικά με την προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελληνικής Γλώσσας, αποτελούν καταστατικούς σκοπούς και στρατηγική επιλογή μας,που εκφράζονται μέσα από τη δημιουργία και πλήρη εξέλιξη της προετοιμασίας της πλατφόρμας “ΚοsmosHεllas” που έχει σαν στόχο τη δικτύωση,τη γνωριμία,την συνεργασία και την αλληλεπίδραση των Ελλήνων Πολιτών του Κόσμου, με σαφείς κοινωνικούς,πολιτιστικούς και αναπτυξιακούς στόχους.

2. Οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που σχεδίασε είναι πλήρως ανεξάρτητες από κάθε Κυβερνητική Πρωτοβουλία και διοργανώθηκαν με την αρχική αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού την οποία ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη της και που έχουν σαν αποκλειστικό στόχο την ανάδειξη αυτής της συμβολικής Ημέρας,για την οποία δ ε ν είχε σχεδιασθεί καμία απολύτως άλλη δράση στην Αθήνα.

3. Με απόλυτο σεβασμό στις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων και Κοινοτήτων Ιταλίας και ως αναγνώριση των ενεργειών της για την καθιέρωση της Παγκόσμιας αυτής Ημέρας, προτείναμε την εκπροσώπηση της στην εκδήλωση των Αθηνών με αντιπρόσωπο τους και την επίσημη αναφορά της ως συνδιοργανώτριας με αναφορά της στη συνεργασία για την εκδήλωση μας,την οποία και αποδέχθηκαν ευχαρίστως.

4. Τις Αιγίδες τους έχουν προσφέρει επίσης στην εκδήλωση αυτή και στην πρωτοβουλία μας στην Αθήνα η Κ.Ε.Δ.Ε, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Εθνικό Συμβούλιο Ελλάδος Ομίλων και Κέντρων για την Unesco,ενώ την υποστήριξη τους έδωσαν το Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας και ο Οργανισμός Διάδοσης Ελληνικής Γλώσσας τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
5. Η οποιαδήποτε εμπλοκή ή καθυστέρηση ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεν μας αφορά και δ ε ν αλλάζει σε καμία περίπτωση την διοργάνωση της εκδήλωσης και τις δράσεις μας,που έχουν σαν θέμα την Παγκόσμια Διάσταση της Ελληνικής Γλώσσας ως εργαλείου άσκησης Πολιτιστικής Διπλωματίας,με αφορμή και μόνο την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας,όπως και τη διαδικτυακή μας καμπάνια με τίτλο: O Kosmos μιλά Ελληνικά!

6. Πιστεύουμε ότι τέτοιας ευαίσθητης εθνικής φύσεως θέματα δ ε ν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για οποιεσδήποτε άλλης μορφής “εκμετάλλευση” ή αντιπαραθέσεις και ότι θα πρέπει όλους να μας διακρίνει σε αυτές τις δύσκολες περιόδους για την Πατρίδα μας, πνεύμα ομογενειακό,συνεργατικό,συλλογικό και πνεύμα ομοψυχίας και σύνθεσης, έτσι ώστε να προωθήσουμε όλοι ΜΑΖΙ σε παγκόσμιο επίπεδο και με μπροστάρη τον Ομογενειακό μας Ελληνισμό, την Ελληνοφωνία και τον Ελληνικό μας Πολιτισμό με όλες τις αρετές και όχι τις αδυναμίες της φυλής μας,που καταστρέφουν τις ευγενείς κατά τα άλλα προθέσεις.

Ας ακολουθήσουμε το πρόσταγμα και την προτροπή του μεγάλου μας Ποιητή: «Mονάχη έγνοια η Γλώσσα μου…» πιστεύοντας ότι δ ε ν θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

Για τις ΔιευκρινήσειςΓιώργος Γαμπιεράκης
Πρόεδρος Εταιρίας Κοινωνικών Επενδύσεων
www.socialinvestments.gr