Ν. Ανδρουλάκης: “Ο κ. Πρωθυπουργός βάφτισε την κοροϊδία αυταπάτη”

Σε συνέντευξη στον 9.84 FM και την κυρία Νόνη Καραγιάννη ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης από το Στρασβούργο όπου βρίσκεται για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup:

«Ο κ. Τσίπρας βαφτίζει την κοροϊδία αυταπάτη για να δικαιολογήσει τα τερατώδη ψέματα που τον βοήθησαν να γίνει Πρωθυπουργός παραπλανώντας τον Ελληνικό λαό. Πλέον, θα έχουμε ένα διαρκές μνημόνιο που θα συνδέει τη βιωσιμότητα του χρέους με ένα δημοσιονομικό κόφτη ο οποίος θα ενεργοποιείται αυτόματα και εκβιαστικά.»

«Χθες, και για πρώτη φορά, η Ελλάδα δέχτηκε ότι η μη επίτευξη των στόχων θα συνδέεται με επιπρόσθετα μέτρα τα οποία θα υλοποιούνται αυτόματα. Ορισμένα από αυτά είναι φορολογικά αλλά προβλέπονται και περικοπές δαπανών. Με λίγα λόγια η συμφωνία επετεύχθη επειδή η Ελλάδα έδωσε τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, άλλη μια κόκκινη γραμμή που κατέπεσε σιωπηρά. Φυσικά η Ελλάδα χρειαζόταν την συμφωνία γιατί δεν μπορούμε να πάμε σε οικονομική και πολιτική αστάθεια αλλά αυτό έπρεπε να γίνει με όρους που να δίνουν προοπτική στην ελληνική κοινωνία και όχι δια της ισοπέδωσης των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μέσω των πρωτοφανών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών.»

Επίσης για το θέμα του χρέους σημείωσε:

«Δυστυχώς η συμφωνία βασίζεται σε φανταστικά σενάρια για την βιωσιμότητα του χρέους. Αυτό προκύπτει αβίαστα από μια απλή ματιά στην έκθεση ανάλυσης της βιωσιμότητας του χρέους με το οποίο θα πάμε στο Eurogroup στις 24/5 και προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2025 και 3,2% για το 2030. Πρόκειται για επιδόσεις που δεν έχουν επαναληφθεί στην παγκόσμια ιστορία και έρχονται σε αντιδιαστολή με την πρόβλεψη του έγκυρου Ινστιτούτου Brugel το οποίο προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα όχι ανωτέρω του 2,5%.»