«Όλα είναι ανυπόστατα» λέει η Θάνου για τις καταγγελίες Βγενόπουλου για απόπειρα δωροληψίας

Αθήνα

«Όλα είναι ανυπόστατα, ψευδέστατα και συκοφαντικά. Θα ενημερωθώ και τότε θα αντιδράσω» ήταν η πρώτη αντίδραση της Βασιλική Θάνου στις καταγγελίες του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ο κ. Βγενόπουλος κατέθεσε, σήμερα Τετάρτη, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου για απόπειρα δωροληψίας της.

Με μια πρωτοφανή κίνηση στην ιστορία της ελληνικής Δικαιοσύνης, ο κ. Βγενόπουλος έκανε λόγο για εμπλοκή στην υπόθεση εκτός της κυρίας Θάνου, επιχειρηματία φίλης της και συγγενικών της προσώπων.

Νωρίτερα, μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου για απόπειρα δωροληψίας της, είχε δηλώσει  -ενώπιον του κατάπληκτου ακροατηρίου του- ότι κατέθεσε την Τετάρτη στην Εισαγγελία Αθηνών, ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου.05360C4C3E02D1A3DA0E87FB2A254E5A (1)
Με μια πρωτοφανή κίνηση στην ιστορία της ελληνικής Δικαιοσύνης, ο κ. Βγενόπουλος έκανε λόγο για εμπλοκή στην υπόθεση εκτός από την κ. Θάνου, επιχειρηματία φίλης της και συγγενικών της προσώπων.
Η μηνυτήρια αναφορά -την οποία επέλεξε να μη δώσει στη δημοσιότητα- αφορά τα αδικήματα της εμπορίας-επιρροής, απόπειρα εκβίασης, παράβασης καθήκοντος.
Οι παράνομες πράξεις των υπόπτων, σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της MIG, σχετίζονται τόσο με τις δικαστικές διαδικασίες που σχετίζονται με την έκδοση στην Κύπρο δύο εκ των συνεργατών του κ. Βγενοπούλου, και πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας, των κ.κ. Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου, όσο και με την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη.
Η κ. Τσατάνη έγινε ευρέως γνωστή από την καταγγελία της σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου, αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, για παρεμβάσεις στο έργο της στην υπόθεση Βγενόπουλου.
«Μου ζητήθηκε να ακολουθήσω την τακτική των χαρτονομισμάτων σε βιβλίο», είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Βγενόπουλος.
«Για την ακρίβεια μου ζητήθηκε … Βιβλιοθήκη, μεγάλος αριθμός βιβλίων δηλαδή».
Στοιχεία από Newsroom ΔΟΛ