Αθήνα. Αρκετά αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας και ειδικά για τον κλάδο του τουρισμού, σημειώνοντας ότι «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σημαίνει ότι η Ελλάδα πλέον μπαίνει σε μια εποχή ανάπτυξης» εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του απόψε στη γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Όπως υπογράμμισε «η ολοκλήρωση της αξιολόγησης ανοίγει νέες προοπτικές για τον τουρισμό», ο οποίος, σημείωσε, αποτέλεσε πηγή αισιοδοξίας για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και «θα είναι πάλι η αιχμή του δόρατος στη νέα αναπτυξιακή προοπτική που ανοίγεται για τη χώρα μας».

Επίσης ανέφερε ότι μέχρι τέλος του έτους πάνω από 10 δισ. ευρώ θα πάνε στην πραγματική οικονομία, πράγμα που όπως είπε, θα ανατρέψει προβλέψεις και η χώρα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη πριν το τέλος του έτους. Οι προβλέψεις για το 2017 είναι στο 2.7%, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι τώρα, είναι ώρα η κυβέρνηση να ξεδιπλώσει τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό.

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα στο εσωτερικό όσο και διεθνώς ότι «η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μια χώρα σταθερότητας και ασφάλειας». «Έχουμε καταφέρει η Ελλάδα να αποτελεί ένα φάρο σταθερότητας και ασφάλειας, σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή», σημείωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι «η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί να υποδεχτεί 30 εκατομμύρια επισκέπτες και ταυτόχρονα να προσφέρει καταφύγιο σε χιλιάδες κατατρεγμένους».

Η ελληνική φιλοξενία δεν είναι ένα στερεότυπο τουριστικής προώθησης που αναζητά εξαργύρωση, αλλά ένα διαχρονικό στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας που ανάγεται στον Ξένιο Δία και συμπληρώθηκε με το ουσιώδες μήνυμα της χριστιανικής αγάπης, της σεμνής προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Ειδικά για τον κλάδο των ξενοδόχων ανακοίνωσε ότι το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, το οποίο έχει προκαλέσει θύελλα αντιφράσεων, θα εφαρμοστεί από το 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.