Την πρόθεση του να καταργήσει άμεσα τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, και να θεσμοθετήσει ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ δια του αρμόδιου τμήματος Παιδείας, σε ανακοίνωσή του στην οποία εύχεται καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και στις μαθήτριες που δίνουν εξετάσεις.

«Τούς ευχόμαστε καλή δύναμη και να επιτύχουν τους στόχους τους, ξέρουμε όμως πολύ καλά ότι αυτές οι εξετάσεις είναι μια δοκιμασία με τεράστιο ψυχολογικό και δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος για τους ίδιους και τις οικογένειές τους» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Το κυβερνών κόμμα αναφέρει ότι «επειδή στόχος της εκπαιδευτικής ανασυγκρότησης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα Δημόσιο, Δωρεάν, μαζικό και Δημοκρατικό σχολείο, ποιοτικά αναβαθμισμένο, που δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν οι γονείς για την μόρφωση των παιδιών τους συνεχίζουμε το διάλογο με όλη την κοινωνία ώστε να προχωρήσουμε άμεσα στις επιβεβλημένες αλλαγές που θα ανακουφίσουν τους μαθητές και μαθήτριες από το άγχος των συνεχών εξετάσεων».

Στο πλαίσιο αυτό, η Κουμουνδούρου ανακοινώνει ότι θα καθιερωθεί:

1. 2χρονη προσχολική αγωγή και 12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους
2. Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης και μεταλυκειακή δημόσια τεχνολογική εκπαίδευση,
3. Ελεύθερη πρόσβαση στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Skai.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.