Λουτρό αίματος στη Βαγδάτη, δεκάδες νεκροί σε βομβιστικές επιθέσεις

Βαγδάτη
Δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις που έπληξαν τη Βαγδάτη την Τρίτη. Τουλάχιστον 63 άτομα -69 σύμφωνα με το Associated Press- σκοτώθηκαν και περισσότερα από 100 τραυματίστηκαν σε τουλάχιστον τρεις βομβιστικές επιθέσεις, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας και ιατρικές πηγές.

Πρόκειται για μία από τις πιο αιματηρές εβδομάδες για την πρωτεύουσα του Ιράκ.

Υπαίθρια αγορά σε σιιτική περιοχή της Βαγδάτης έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης την Τρίτη, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 38 άτομα, ενώ είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότερα από 70.

Η επίθεση έγινε με εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί σε όχημα, ενώ ανατινάχθηκε και βομβιστής αυτοκτονίας. Στόχος ήταν η περιοχή Σαάμπ, στη βορειοανατολική Βαγδάτη. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης μπορεί να ήταν γυναίκα.

Την ευθύνη για την επίθεση στην αγορά ανέλαβε η τζιχαντιστική ISIS, η οποία θεωρεί τους σιίτες «θεμιτό στόχο» ως «αιρετικούς».

Παράλληλα, έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο στην περιοχή Αλ – Ρασίντ στα νότια της Βαγδάτης άφησε πίσω της έξι νεκρούς και 21 τραυματίες, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ιατρικές πηγές και πηγές δυνάμεων ασφαλείας.

Η τρίτη επίθεση σημειώθηκε στην συνοικία Χαμπιμπίγια και σύμφωνα με το Associated Press, οι νεκροί είναι εννέα και οι τραυματίες 18. Στο στόχαστρο της επίθεσης βρέθηκε εστιατόριο.

Newsroom ΔΟΛ

φωτογραφία ΑΠΕ