Ο Σαμαράς «τρολάρει» τον Τσίπρα για τον TAP – Οι φωτό που «ανέβασε» στο facebook

Αθήνα. -Σε μια σπάνια παρέμβασή του στα social media, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς «απάντησε» στους πανηγυρισμούς κυβέρνησης και Τσίπρα για τον αγωγό TAP.

Ο Αντώνης Σαμαράς, με ανάρτηση στην σελίδα του στο facebook, έκανε μια… σιωπηλή αλλά εύγλωττη υπενθύμιση. Ανήρτησε τέσσερις φωτογραφίες, χωρίς σχόλιο, απλώς με την λεζάντα: «Αγωγός Trans Adriatic Pipeline (TAP) 2013».

Προφανής η σημειολογία και το μήνυμα του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος θέλησε να θυμίσει ότι ήταν ο πρώτος που έβαλε την υπογραφή του σε μεγάλα επενδυτικά προγράμματα, που αφορούν στην ενέργεια, μεταξύ των οποίων και ο αγωγός ΤΑΡ, τον οποίο ενώ κατηγορούσε ο Τσίπρας σήμερα τον εγκαινίασε χωρίς να κάνει καμία νύξη για τις παλιότερες θέσεις του.
sam_1_0

sam_2_0 sam_3_0 sam_4_0

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία ανέφερε σε ενημερωτικό σημείωμά της πως «τελικά ο μόνος που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό είναι ο κ. Τσίπρας». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμιζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, τον Ιούνιο του 2013, υποστήριζε ότι η επιλογή του αγωγού TAP δεν ήταν αποτέλεσμα ενεργούς πολιτικής της Ελλάδας και πως «δεν προσφέρει στη χώρα μας τα οφέλη που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης, ενώ περιλαμβάνει σκοτεινά σημεία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε ποτέ αντίθετος με το έργο του TAP, δεν το καταψήφισε στη Βουλή, αλλά έθεσε ζητήματα σχετικά με τα αντισταθμιστικά οφέλη, καθώς και για την ανάγκη πολυδιάστατης ενεργειακής συνεργασίας, πέρα του TAP. Ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός βελτίωσε τους όρους του TAP και αφ ετέρου προωθεί στην πράξη πολυδιάστατη ενεργειακή πολιτική», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές.