Επεισοδιακές οι φοιτητικές εκλογές

Αθήνα. -Σε τεταμένο κλίμα διεξάγoνται και φέτος οι φοιτητικές εκλογές σε όλη τη χώρα, με τη διαδικασία να διακόπτεται σε Πάντειο και Πολιτικό Νομικής μετά τα πρωινά επεισόδια. Φοιτητικές οργανώσεις σε Νομική, Πάντειο και Παιδαγωγικό καταγγέλλουν πως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χάθηκαν σφραγίδες και υλικό.

Ειδικά στη Νομική επικράτησε ένταση όταν περίπου δέκα άτομα μπήκαν στο κτίριο και προσπάθησαν να αρπάξουν τις κάλπες, όμως, η αντίδραση των φοιτητών ήταν άμεση και τα επεισόδια δεν έλαβαν έκταση. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο φοιτητές τραυματίστηκαν ελαφρά. Επίσης, στο Πάντειο ομάδα κουκουλοφόρων μπήκε στον χώρο και έσκισε αφίσες και εκλογικό υλικό της ΔΑΠ.

Επεισόδια έγιναν και στο Παιδαγωγικό όταν ομάδα κουκουλοφόρων προσπάθησαν να μπουν μέσα αλλά τους απέκρουσαν φοιτητές. Οι μεν πετούσαν πέτρες στους δε και οι άλλοι απαντούσαν με καρέκλες. Και σε αυτή την περίπτωση οι κουκουλοφόροι ήθελαν να πάρουν τις κάλπες.

Από το πρωί η κατάσταση μύριζε μπαρούτι, με κουκουλοφόρους να κάνουν καταδρομικές επιθέσεις στη Νομική, το Πάντειο και το Παιδαγωγικό. Μικρής έκτασης επεισόδια έγιναν στο ΑΠΘ, όπου όπως και σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας. Την επίθεση, κυρίως κατά μελών της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, εξαπέλυσε το μεσημέρι στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ ομάδα περίπου είκοσι ατόμων, με καλυμμένα τα πρόσωπα και κρατώντας λοστούς.

Τραυματισμοί δε σημειώθηκαν, ενώ αντίστοιχες επιθέσεις και σε άλλα Τμήματα, της Πολυτεχνικής και της Σχολής Θετικών Επιστημών, αποτράπηκαν, καθώς μόλις πληροφορήθηκαν τα επεισόδια στη Γεωπονική οι φοιτητές εκεί απομακρύνθηκαν από τα τραπεζάκια, που ήταν στημένα τις εισόδους των Σχολών.

“Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε φοιτητές στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ και κατόπιν κατευθύνθηκε και σε άλλες Σχολές. Κύριος στόχος τους ήταν φοιτητές που πρόσκεινται στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τα ΑΕΙ της Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Χαδούλης. Σημείωσε δε ότι “τέτοιες επιθέσεις είναι ενάντια στο σύνολο του φοιτητικού κινήματος και συνολικά προς της δημοκρατία”, καθώς και ότι “οι φοιτητές κατάφεραν και απομόνωσαν τουλάχιστον προσωρινά τα στοιχεία που προκάλεσαν την κατάσταση”.

Κατά τα άλλα η συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές στα Τμήματα και Σχολές, τόσο του ΑΠΘ, όσο και του ΠΑΜΑΚ, είναι υποτονική και υπολογίζεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.