Τι θα πει ο Μητσοτάκης στη Μέρκελ – Συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους

Αθήνα.-Το κυβερνητικό προφίλ της ΝΔ, ως αξιόπιστου συνομιλητή εκ μέρους της Ελλάδας με τους ξένους ηγέτες και αξιωματούχους ενισχύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει προγραμματίσει σειρά επαφών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η διμερής συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, που ανακοινώθηκε λίγη ώρα μετά το τετ α τετ που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, είναι μόνο ένα από τα ραντεβού που έχει προγραμματίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, στην ατζέντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχουν και ακόμη τρία τέσσερα πολύ κρίσιμα ραντεβού που θα ανακοινωθούν στις επόμενες ημέρες. Στο πρόγραμμα του προέδρου της ΝΔ, υπάρχει επίσης μια συνάντηση με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικης Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου να επισκεφθεί και τη Μόσχα.

Σε όλες τις συναντήσεις του πάντως ο κ. Μητσοτάκης θα θέτει την κυβερνητική ατζέντα της ΝΔ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις συνεργασίας σε περίπτωση που το κόμμα του αναλάβει το τιμόνι της χώρας στους επόμενους μήνες. Η εκτίμηση που υπάρχει στη Συγγρού, είναι ότι οι επιπτώσεις από τα νέα μέτρα-φωτιά στα νοικοκυριά και στην πραγματική οικονομία, θα προκαλούν καθημερινή φθορά στην κυβέρνηση και για αυτό το αίτημα για εκλογές παραμένει στο τραπέζι.

Η συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, στο περιθώριο εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του ΕΛΚ και είναι η δεύτερη που θα έχει με την κα Μέρκελ ο κ. Μητσοτάκης από όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα την ενημερώσει για τις θέσεις που διατύπωσε και στο εσωτερικό της χώρας, επιμένοντας στην ανάγκη ενός διαφορετικού μείγματος οικονομικής πολιτικής που μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη 4% τα επόμενα πέντε χρόνια.

Παράλληλα θα αναφερθεί και στην επιδίωξη μιας νέας συμφωνίας με τους πιστωτές με στόχο τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2%. Αξίζει να σημειωθεί και η χθεσινή αναφορά του εκπροσώπου Τύπου της Συγγρού, όταν σε σχετική ερώτηση για το θέμα του Υπερταμείου, επανέλαβε ότι αν η ΝΔ αναλάβει την κυβέρνηση της χώρας, «θα το ξαναδεί».

Όπως σχολίαζε μάλιστα στενός συνεργάτης του στο newpost.gr, «ο κ. Μητσοτάκης ότι λέει δημόσια, λέει και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του».Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ, θα συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή με τον Επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ αύριο το πρωί σε ένα ταξίδι-αστραπή στην Κωνσταντινούπολη, θα γίνει δεκτός στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

πηγή:newsit.gr