ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Πόσες «θυσίες» θέλει το γκουβέρνο!!!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Πάντως ένα πράγμα πρέπει να παραδεχθούμε όλοι: Και όσοι ψήφισαν ΝΑΙ και όσοι ψήφισαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την πολυσυλλεκτικότητά της, σε ιδέες, απόψεις και …μπλακ (μαύρο) χιούμορ,  δεν σ΄ αφήνει να πλήξεις!  Σε διασκεδάζει μέχρις δακρύων!..

Τη φορά αυτή το θαύμα του το έκανε ο αντικαταστάτης του ΟΧΙ της Κατριβάνου, Γιώργος Κυρίτσης.  Έγραψε:  η κυβέρνηση «ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, για να μετακυλήσει όσο μπορεί τα βάρη στους μενουμευρωπαίους»!

Εννοεί ότι όσοι Έλληνες  ψήφισαν ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα (περίπου το 40%), πρέπει να ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ –για τιμωρία τους!- περισσότερους φόρους, πιο ακριβό Ηλεκτρικό, ακριβότερη βενζίνη και όλα αυτά να τα επωφεληθούν πληρώνοντας λιγότερα, όσοι ψήφισαν ΟΧΙ!..

Τώρα που θα πάρουν το σύνθημα στην Ευρώπη, ότι δηλαδή η κυβέρνηση τιμωρεί  όσους ήθελαν να μείνει η χώρα στην Ευρώπη, το πόσο πολύ θα χαρούν, ούτε που λέγεται! Ακούω ήδη τον Γιούγκερ να βαράει παλαμάκια με τα δύο του τα χεράκια! Κι ακόμη η αξιολόγηση  μένει ανοικτή…

Και επειδή τόσο δα τους κόβει και στην Κουμουνδούρου, κατάλαβαν που το πήγαινε ο συνάδελφος, και παρά το ότι κατά βάθος και κατά πλάτος συμφωνούν μαζί του,  έβαλαν (για να θολώσουν τα νερά) τον εξ αγχιστείας σύντροφο, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημ. Καμμένο,  να  μαζέψει τα ασυμμάζευτα!..

Ε, λοιπόν, το έχω παρατηρήσει. Σε κάθε «βρωμική» δουλειά,  βάζουν τον Καμμένο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά!  Προφανώς επειδή το κοινό επίθετο που έχει με τον αρχηγό του, προσδίδει μεγαλύτερη βαρύτητα στις δηλώσεις του!  Χώρια που κάποιοι τον μπερδεύουν με τον αρχηγό!

«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η τιμωρητική διάθεση απέναντι σε όσους ψήφισαν, είτε ΝΑΙ είτε ΟΧΙ, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικό και προσέγγιση αυτής της κυβέρνησης». Θεέ και Κύριε! Που κατέβασαν τη Δημοκρατία!  Να απολογούμαστε και για το τι ψηφίζουμε! και να σε υπερασπίζεται ένας …Καμμένος!

Λιγότερο «αβρή» η ΝΔ σημειώνει ότι «ο κ. Κυρίτσης, είναι το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα, το αποκρουστικό πρόσωπο του διχασμού, του φθόνου και του μίσους»…

Απαντώντας, η Κουμουνδούρου που στήριζε εμμέσως τις δηλώσεις Κυρίτση, υποχρεώνεται να “αδειάσει” με τέχνασμα  τον εκ των «συνοδοιπόρων» της βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., αφού πρώτα τον “έβγαλαν στη ρούγα” και εάν το ποδοβόλημα του ακούτε (ή νομίζετε πως ακούτε) πιστεύετε ότι είναι του συνονόματου, Πάνου Καμμένου, του και αρχηγού των ΑΝ.ΕΛ., που καταφθάνει καβάλα στο άλογο, για να συνετίσει την Κουμουνδούρου, πλανάστε πλάνη οικτρά και …φτηνιάρικη!

Την απειλή παραίτησης την εξήντλησε δύο φορές μέχρι τώρα ο αρχηγός Καμμένος: Τη μία στην «αδιαπραγμάτευτη» αξίωσή του να παραιτηθεί από την Κυβέρνηση ο κ. Μουζάλας. Ο υπουργός δεν παραιτήθηκε, απλά ο επί της Εθνικής μας Άμυνας έκανε «γαργάρα» τη δική του αξίωση…

Τη δεύτερη, απειλή, παραίτησης την εξήντλησε στην απαίτησή του να μην αρθεί η απαλλαγή ΦΠΑ από τα νησιά. Όχι μόνο δεν εισακούστηκε, αλλά ο Τσίπρας τον υποχρέωσε  (μάλιστα, τον «αδελφό») να ψηφίσει ΝΑΙ παρά τη διαφωνία του! Και, μάλιστα, να υπερψηφίσει έναν –κατά δήλωσή του- αντισυναταγματικό νόμο!..

Τρίτη «απόπειρα», θα είναι για τα …πανηγύρια! Ποιος υπολογίζει πλέον την «απειλή παραίτησης» του Πάνου Καμμένου, στο Μαξίμου;

Θεέ μου, πόσες «θυσίες» θέλει το γκουβέρνο!!!