Άμεση σύγκληση της Ολομέλειας για να ακυρωθεί η ρύθμιση για offshore ζητά η ΝΔ

Αθήνα.- Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, ώστε να νομοθετηθεί άμεσα η κατάργηση της ρύθμισης που επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες, ζητά η Νέα Δημοκρατία.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί η εφαρμογή της ρύθμισης, εφόσον δεν έχει δημοσιοποιηθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σημειώνεται πάντως ότι υπάρχουν πληροφορίες από νομικούς κύκλους ότι η ρύθμιση έχει ήδη λάβει αριθμό ΦΕΚ, κάτι που θα ακύρωνε την πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εάν στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι κακώς νομοθέτησαν, πρέπει να το αποδείξουν. Και να το αποδείξουν άμεσα», τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος επίσης δηκτικά στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Αυγή, η οποία πρόσκειται στην Κουμουνδούρου και ζητά την άμεση απόσυρση του μέτρου.

«Το θέμα είναι μείζον. Δεν τελειώνει, δεν ξεπλένεται με ένα πρωτοσέλιδο», αναφέρει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, καλώντας την κυβέρνηση να καταλογίσει ευθύνες και να αποκαλύψει τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την «απαράδεκτη αυτή ρύθμιση».

Η ΝΔ έχει καταθέσει επίκαιρη επερώτηση για το θέμα των offshore στη Βουλή.

«Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται ότι ως Κυβέρνηση θα καταργήσει» τη ρύθμιση, καταλήγει ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο κ. Καστανίδης

Ωστόσο, όπως δήλωσε στον Skai ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο οποίος είχε εισηγηθεί τον αρχικό νόμο περί απαγόρευσης συμμετοχής πολιτευτών σε offshore εταιρείες το 2010, η νέα ρύθμιση που πέρασε η κυβέρνηση και επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες θα ισχύσει τουλάχιστον και για μία ημέρα, και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αρθεί το αξιόποινο και θα τη γλιτώσουν όλοι οι πολιτικοί που έχουν τέτοιες επιχειρήσεις.

«Είναι δυνατόν να φέρνουμε νόμο που να επιτρέπει σε πολιτικούς, δικαστές, διοικητές τραπεζών και αλλά δημόσια πρόσωπα αυτού του επιπέδου να έχουν offshore;» διερωτήθηκε ο κ. Καστανίδης.