Κάτω από το νερό τμήματα της Γαλλίας και της Βαυαρίας, πέντε νεκροί

Παρίσι/Μόναχο
Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία στη Γαλλία εντείνει τα προβλήματα στις πλημμυρισμένες περιοχές στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της χώρας, με αρκετές περιφέρειες να παραμένουν σε συναγερμό. Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή, χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Δύσκολη η κατάσταση και στη Βαυαρία της νοτιοανατολικής Γερμανίας, όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τέσσερις σοροί ενώ κοινότητες έχουν καλυφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από νερό.
Στη Γαλλία, σε κόκκινο συναγερμό παραμένουν την Πέμπτη οι περιφέρειες Σέιν-ε-Μαρν και Λουαρέ ενώ άλλες οκτώ περιφέρειες στο βόρειο και κεντρικό κομμάτι της χώρας παραμένουν σε πορτοκαλί συναγερμό. Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.
7967B245595A6991FD7B586C9902A7F0

Εικόνα από τη γαλλική Νεμούρ: Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία εντείνει τα προβλήματα από τις πλημμύρες, ενώ Γαλλία και Γερμανία μετρούν ήδη πέντε νεκρούς (Φωτογραφία: Reuters )

Στη Γαλλία, σε κόκκινο συναγερμό παραμένουν την Πέμπτη οι περιφέρειες Σέιν-ε-Μαρν και Λουαρέ ενώ άλλες οκτώ περιφέρειες στο βόρειο και κεντρικό κομμάτι της χώρας παραμένουν σε πορτοκαλί συναγερμό. Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.

Στην κοινότητα Σουπ-συρ-Λουάν, του Σέιν-ε-Μαρν, η σορός μίας 86χρονης εντοπίστηκε να επιπλέει στα φουσκωμένα ύδατα το βράδυ της Τετάρτης. Τα αίτια θανάτου της είναι υπό διερεύνηση.

Σε Σέιν-ε-Μαρν, Λουαρέ και Ιβελίν (η τελευταία απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από το Παρίσι) πάνω από 10.000 νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ηλεκτροδότησης.

Μεταξύ των βαρύτερα πληγείσων περιοχών είναι το Νεμούρ, από όπου περίπου 3.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς θα βρεθεί στην πόλη το απόγευμα της Πέμπτης (μετά την επιστροφή από την Αθήνα).

Στη Βαυαρία της νοτιοδυτικής Γερμανίας, η εικόνα είναι ανάλογη σε κοινότητες κοντά στα σύνορα με την Αυστρία: Δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, αυτοκίνητα που έχει παρασύρει το νεκρό, σπίτια και υπόγεια πλημμυρισμένα.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από την Πυροσβεστική τέσσερις νεκροί. Οι τρεις εξ αυτών βρέθηκαν σε υπόγειο σπιτιού στο Ζίμπαχ αμ Ιν. Πιθανολογείται ότι τα νερά πλημμύρισαν γρήγορα το υπόγειο την ώρα που τα θύματα προσπαθούσαν να απομακρύνουν αντικείμενα.

Στη συνέχεια νεκρή εντοπίστηκε μία γυναίκα σε ρέμα. Δεν έχουν ανακοινωθεί στοιχεία για κανέναν από τους τέσσερις νεκρούς, ενώ αγνοείται άλλο ένα άτομο (μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την αστυνομία αναφορές της νύχτας της Τετάρτης πως είχε εντοπιστεί επίσης νεκρό).

Newsroom ΔΟΛ