Σε κάθειρξη 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ καταδικάστηκε ο παιδεραστής με το βανάκι

Βαριά χτύπησε η καμπάνα για τον 40χρονο Φίλιππο Λεβεντό, τον οποίο το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω πριν από έναν χρόνο, όταν επιβίβαζε ένα 13χρονο παιδί στο ειδικά διαμορφωμένο βαν του για να το αποπλανήσει.

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας κήρυξε -ομόφωνα- ένοχο τον κατηγορούμενο για τον βιασμό και την αποπλάνηση μιας 14χρονης, τον βιασμό ενός 15χρονου και την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρονου.

Ο 40χρονος καταδικάστηκε και για το αδίκημα της προσέλκυσης ανηλίκου μέσω Διαδικτύου και για προμήθεια και κατοχή πορνογραφικού υλικού. Ο εισαγγελέας στην πρότασή του ζήτησε την επιβολή στον κατηγορούμενο και χρηματικής ποινής συνολικού ύψους 500.000 ευρώ για την κατοχή πορνογραφικού υλικού και τη προσέλκυση ανηλίκου μέσω Διαδικτύου.

Στην απολογία του ο 40χρονος υποστήριξε πως με τη θέλησή τους βρεθήκαν μαζί του ερωτικά τα θύματα, ισχυρισμός που δεν έγινε αποδεκτός.