Ομπάμα: Τρομοκρατική ενέργεια και πράξη μίσους το μακελειό στο Ορλάντο

Ουάσινγκτον

Η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών πολιτών δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε διάγγελμά του μετά την τραγωδία στο Ορλάντο κάνοντας λόγο για σπαρακτική ημέρα για την LGBT κοινότητα και ολόκληρες τις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τρομοκρατική ενέργεια και πράξη μίσους, επισημαίνοντας ότι την υπόθεση χειρίζεται το FBI και επί του παρόντος δεν υπάρχει σαφής εκτίμηση για τα κίνητρα του δράστη.

Μεσίστιες οι σημαίες στον Λευκό Οίκο και όλα τα δημόσια κτίρια στις ΗΠΑ για τη χειρότερη μαζική δολοφονία στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Στο 10 διάγγελμα της θητείας του έπειτα από περιστατικό μαζικών πυροβολισμών -αυτή τη φορά του πλέον αιματηρού στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία, γεγονός που ίδιος υπογράμμισε- ο Ομπάμα διαμήνυσε ότι «καμία τρομοκρατία ενέργεια, καμία πράξη μίσους δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το FBI ηγείται των ερευνών για την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Pulse και τόνισε ότι προς το παρόν οι αμερικανικές αρχές δεν έχουν διαλευκάνει τα ακριβή κίνητρα του δράστη.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε λόγο για μια θλιβερή ημέρα για την κοινότητα των LGBT (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διεμφυλικοί) και υπογράμμισε ότι η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών πολιτών.

Δεν θα υποκύψουμε, θα σταθούμε ενωμένοι για να προστατεύσουμε τους Αμερικανούς εναντίον εκείνων που απειλούν τη χώρα μας, υπογράμμισε ο Ομπάμα.