ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Ας προσέχαμε

melissa1-90x901Εάν η πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν και προλαμβάνειν, τότε πάλι τα κάναμε μούσκεμα και τώρα τρέχουμε να διασώσουμε ό,τι δεν είναι πλέον δυνατόν να διασωθεί! Τις εντυπώσεις! Που τις κέρδισαν κατά κράτος οι ελάχιστοι Αλβανοί, ακραίοι εθνικιστές! Οι ανιστόρητοι.

 

 

melissa1-90x901Που θα πει, σε απλά ελληνικά, μας έπιασαν στον ύπνο δυο-τρεις θρασύδειλοι Αλβανοί, σήκωσαν το επαίσχυντο, ψευδεπίγραφο και ανιστόρητο πανό στο στάδιο και η πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας έγινε ορατή από εκατομμύρια τηλεθεατές!

 

 

melissa1-90x901Βέβαια δίκιο βουνό έχουμε να λέμε ότι έπρεπε οι Γάλλοι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του Σταδίου να το εντοπίσουν και να μην επιτρέψουν στους δράστες να το περάσουν μέσα στο γήπεδο. Και η UEFA να αντιδράσει άμεσα.

 

 

melissa1-90x901Αν, όμως, είχαμε προνοήσει –αφού ξέραμε ότι και το ζήτημα των «Τσάμηδων» απασχολούσε -κακώς- ελάχιστους περιθωριακούς Αλβανούς- αφού έγινε δημόσια, έστω και απορριπτική αναφορά, στο θέμα και από τους δύο Υπουργούς Εξωτερικών κατά την τελευταία επίσκεψη του κ. Κοτζιά στα Τίρανα, και αφού επίσης γνωρίζαμε ότι αυτή ήταν η παρθενική τους συμμετοχή σε οποιοδήποτε μεγάλο τουρνουά, ε, δεν έπρεπε να περιμένουμε την ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ των ακραίων αλβανικών στοιχείων; ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΩΤΗ;

 

melissa1-90x901Τόσες διπλωματικές Υπηρεσίες διαθέτει το ΥΠΕΞ. Ούτε ως  απλή  “υπόθεση εργασίας” τους απασχόλησε;

 

 

 

melissa1-90x901Τώρα, ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να πείσει ότι έγιναν άμεσα όλες οι ενέργειες προκειμένου να μην επαναληφθεί αυτό, με παραστάσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία- και στην κυβέρνηση της Αλβανίας και στους πρέσβεις των δύο χωρών στην Ελλάδα.

 

 

melissa1-90x901Τα εκατομμύρια αγγλομαθών ευρωπαίων φιλάθλων, όμως, έμειναν, με την ψευδή εντύπωση ότι  δήθεν «Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. Εκατό χιλιάδες Αλβανοί θύματα». Αλλά ποιος θα τους πει ότι είναι ψευδής και προβοκατόρικος ο ισχυρισμός αυτός;