Επιβάτης της Aegean στην Κύπρο, φώναζε «Δεν με νοιάζει αν πεθάνω»

Λάρνακα, Κύπρο.-  Πανικός προκλήθηκε σε αεροσκάφος της Aegean Airlines που θα εκτελούσε χθες το απόγευμα την πτήση Λάρνακα-Λονδίνο, όταν Βρετανός υπήκοος πακιστανικής καταγωγής, άρχισε να φωνάζει «Δεν με νοιάζει αν πεθάνω».

Κι έτσι δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες απογείωσης της πτήσης της AEGEAN για το Λονδίνο και το αεροσκάφος έμεινε τελικά καθηλωμένο στο έδαφος.

Αιτία στάθηκε ένα σημείωμα που έγραψε στην αγγλική ένας 21χρονος Βρετανός επιβάτης πακιστανικής καταγωγής μόλις άρχισε το αεροσκάφος να τροχοδρομεί προς τον δίαυλο για την απογείωση.

Το σημείωμα που έγραφε «αν θα πεθάνω θα πεθάνω αργά» έγινε αντιληπτό από τους αεροσυνοδούς οι οποίοι και το γνωστοποίησαν στον κυβερνήτη του αεροσκάφους.

Ο κυβερνήτης αποφασίζοντας την ακύρωση της πτήσης ειδοποίησε τις αρχές. Μετά την αποβίβαση επιβατών και πληρώματος η Αστυνομία άρχισε έρευνες στο αεροπλάνο για τον εντοπισμό τυχόν εκρηκτικών χωρίς να προκύψει οτιδήποτε το ύποπτο.

Οι επιβάτες αναχώρησαν αργότερα για το Λονδίνο με άλλο αεροσκάφος της εταιρείας.

Ο 21χρονος συνελήφθη και μετά από σύντομη ανάκριση κρίθηκε ότι είχε ανάγκη ψυχιατρικής εξέτασης και για τον σκοπό αυτό εξασφαλίστηκε διάταγμα Δικαστηρίου.

Εξετάστηκε από κυβερνητικό ψυχίατρο και κρίθηκε ότι χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας γι’ αυτό και θα μεταφερθεί στα ψυχιατρικά ιδρύματα Αθαλάσσας.