Τρεις απελάσεις χούλιγκαν από τη Γαλλία ενώ το Euro θρηνεί τον πρώτο νεκρό

Παρίσι.- Στην απέλαση τριών βίαιων φιλάθλων από τη Γαλλία προχώρησαν οι Αρχές, μετά τα αιματηρά επεισόδια που έχουν αμαυρώσει τις πρώτες τρεις ημέρες του Euro 2016, ενώ παράλληλα το πρωτάθλημα φαίνεται ότι θρηνεί και τον πρώτο του νεκρό.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, από την Παρασκευή η Αστυνομία έχει προβεί σε 116 προσαγωγές, που κατέληξαν σε 63 περιστατικά κράτησης.

Τρεις «βίαιοι οπαδοί» έχουν απελαθεί, ενώ για πέντε άλλα άτομα που θεωρούνται επικίνδυνα για τη δημόσια τάξη εκδόθηκε απαγόρευση εισόδου στη χώρα.

Τα σοβαρότερα επεισόδια έχουν σημειωθεί μεταξύ Άγγλων και Ρώσων στη Μασσαλία, όπου τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, αρκετοί εξ αυτών σοβαρά.

Εν τω μεταξύ, τον πρώτο του νεκρό θρηνεί το Euro, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού ενημερωτικού σταθμού BFM-TV.

Το θύμα φαίνεται ότι ήταν Βορειοϊρλανδός, αλκοολικός, που έχασε τη ζωή του στην παραλία της Νίκαιας αφού έπεσε στη θάλασσα από κιγκλίδωμα που βρισκόταν οκτώ μέτρα πάνω από το νερό.

Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα μετά τη λήξη του αγώνα της Βορείου Ιρλανδίας με την Πολωνία, όπου οι βορειοϊρλανδοί ηττήθηκαν με 1-0.