Ορλάντο.- Η σύζυγος του ενόπλου, ο οποίος δολοφόνησε 49 ανθρώπους σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο την Κυριακή, γνώριζε ότι σχεδίαζε να διαπράξει την επίθεση και ενδέχεται να της απαγγελθούν σύντομα κατηγορίες για την υπόθεση, ανέφερε πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ.

Η πηγή αυτή υποστήριξε στο Reuters ότι συγκλήθηκε σώμα ενόρκων και ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες στη Νουρ Σαλμάν, τη σύζυγο του Όμαρ Ματίν.

«Φαίνεται πως είχε κάποια γνώση του τι συνέβαινε«, δήλωσε ο γερουσιαστής Άνγκους Κινγκ, μέλος της επιτροπής Πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας, που ενημερώθηκε για την επίθεση.

«Είναι ασφαλώς, όπως υποθέτω ότι θα λέγατε, ένα πρόσωπο ενδιαφέροντος αυτή τη στιγμή και μοιάζει να συνεργάζεται και να μπορεί να μας δώσει ορισμένες σημαντικές πληροφορίες», πρόσθεσε ο Κινγκ μιλώντας στο CNN.

Στην ηλεκτρονική του έκδοση, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στο FBI, ανέφερε ότι εισαγγελείς ενδέχεται να ασκήσουν δίωξη σε βάρος της Σαλμάν, για συνέργεια σε 49 φόνους και 53 απόπειρες φόνου και διότι δεν ειδοποίησε τις Αρχές για την επικείμενη επίθεση, λέγοντας ψέματα σε ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Σύμφωνα με το NBC News, η Σαλμάν είπε σε ομοσπονδιακούς πράκτορες ότι προσπάθησε να πείσει τον σύζυγό της να μην διαπράξει την επίθεση. Αλλά κατέθεσε, επίσης, σε πράκτορες του FBI, ότι σε μια περίπτωση, είχε πάει τον σύζυγό της στο κλαμπ Pulse με το αυτοκίνητο, διότι ήθελε να κατοπτεύσει τον χώρο, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Η πρώην σύζυγος του Ματίν είπε πως ο δράστης της επίθεσης ήταν ψυχολογικά ασταθής και τη χτυπούσε. Η δεύτερη σύζυγος του μακελάρη, η Σιτόρα Γιουσύφι, πρόσθεσε πως αναγκάστηκε να τον εγκαταλείψει έπειτα από τέσσερις μήνες γάμου.

Η ιδιοκτήτρια του κλαμπ, η Μπάρμπαρα Πόμα, διέψευσε ότι ο Ματίν ήταν τακτικός θαμώνας του κλαμπ.

«Αναληθές και εντελώς γελοίο», ανέφερε η εκπρόσωπός της Σάρα Μπρέιντι, ερωτηθείσα σχετικά με τον ισχυρισμό.

Ο Ματίν ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια της σφαγής σε τηλεφώνημά του στην άμεση δράση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Print Friendly, PDF & Email