Απεργούν οι καθηγητές των πανεπιστημίων – Σήμερα οι “παραιτηθείτε” στο Σύνταγμα

Αθήνα.- Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, οι καθηγητές των ΑΕΙ, ενώ έχουν προγραμματιστεί και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πόλεις όπου υπάρχουν πανεπιστήμια.
Την απεργία έχει προκηρύξει η ΠΟΣΔΕΠ (Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που έχουν ψηφισθεί από την κυβέρνηση στα ειδικά μισθολόγια.
Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, στις 12.00 μεσημέρι.
Παράλληλα όμως η ΠΟΣΔΕΠ θα καταθέσει την Πέμπτη και προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την εφαρμογή της απόφασης για τις αποδοχές  των πανεπιστημιακών.
 Η συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε»
Στο μεταξύ, στις 18:30 το απόγευμα σήμερα,  θα πραγματοποιηθεί η πολυσυζητημένη συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα, λόγω της στάσης εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς. Συγκέντρωση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη.
Σε μήνυμά τους στην επίσημη σελίδα του κινήματος στο Facebook οι διοργανωτές αναφέρουν ότι ζήτησαν να αλλάξει ώρα η στάση εργασίας στα μέσα μεταφοράς για να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να μεταφέρουν νωρίτερα τη συγκέντρωση.

«Παρά το αίτημά μας και τις συνεχείς προσπάθειές μας για να αλλάξει ώρα η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των Μετρό, Ηλεκτρικού και Τραμ η οποία ανακοινώθηκε ΞΑΦΝΙΚΑ την προηγούμενη εβδομάδα για την Τετάρτη το βράδυ ΑΚΡΙΒΩΣ την ώρα της συγκέντρωσης (και ενώ πρώτα είχαν πατηθεί πάνω από 20,000 διαδικτυακές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος στην σελίδα μας) δεν είχαμε μέχρι τώρα ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα.

» Αποφασίσαμε λοιπόν για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και για την ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ τους από και προς την πλατεία Συντάγματος με όλα τα διαθέσιμα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μεταφέρουμε την ώρα της συγκέντρωσης για λίγο νωρίτερα, δηλαδή στις 18:30 μ.μ» αναφέρουν στο μήνυμά τους.