ΝΔ: Η κυβέρνηση θέλει να μας στερήσει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές

Αθήνα.- Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους έχουν επιλέξει Μαξίμου και αξιωματική αντιπολίτευση για το ζήτημα του εκλογικού νόμου, ενώ ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως η αναμενόμενη συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη, που σύμφωνα με διαρροές θα γίνει το απόγευμα της ερχόμενης Πέμπτης.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να στερήσει από τη Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία της, καθώς η νίκη είναι δεδομένη όποτε και να γίνουν οι εκλογές», σχολιάζει η Συγγρού για τις προταθείσες από την κυβέρνηση αλλαγές. «Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που κέρδισε δυο φορές», ανέφεραν στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Μαξίμου: Να σκεφτούμε τί είναι ωφέλιμο για τον τόπο
«Κάποιοι χάνουν την ψυχραιμία τους και φορτωμένοι με άγχος ξεκίνησαν τα παραπολιτικά από σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι επίσημες ανακοινώσεις για τις συναντήσεις θα γίνουν τη Δευτέρα», απαντούν κύκλοι του Μαξίμου.

«Επειδή, όπως φαίνεται, θα περάσουν πολλές αναμετρήσεις μέχρι ο κ. Μητσοτάκης να κερδίσει εκλογές, μήπως, στο μεταξύ, να σκεφτούμε με κριτήριο, τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο και ποιες αλλαγές είναι ώριμες για το πολιτικό σύστημα;», αναρωτιέται η ίδια πηγή.

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός της Χρυσής Αυγής, την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς έχει ως εξής:

– Την Τρίτη, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

– Την Πέμπτη, θα συναντηθεί διαδοχικά με τον γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

– Την Παρασκευή, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη.