Επίσκεψη στήριξης στην Αθήνα από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Τρίτη ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

Εν όψει της επίσκεψή του, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Euronews ότι «η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς της Ελλάδα». Επίσης, έκανε λόγο για τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, καθώς και για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Όπως έγραψε η εκπρόσωπος του προέδρου της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα σε ανάρτησή της στο twitter, o Γιούνκερ επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Δώσαμε σκληρή μάχη για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και πετύχαμε. Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της επίσκεψης, ο πρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 11:00 και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης.

Μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Το βράδυ της Τρίτης ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, που θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Μέγαρο Μουσικής.

Κατά τις πληροφορίες, ο ΣΕΒ θα ζητήσει από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κοινές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν για τη δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη σταδιακή ελάφρυνση της υπερφορολόγησης στην παραγωγή και την εφαρμογή σχεδίου ανάπτυξης με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και τα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

πηγή:in.gr