Β. Ιρλανδία – Γερμανία 0-1 και Ουκρανία – Πολωνία 0-1, Ελπίζει σε πρόκριση η Τουρκία

Την πρωτιά στον 3ο Όμιλο του Euro 2016 κατέκτησε η Γερμανία, με το “φτωχό” 1-0 επί της Βόρειας Ιρλανδίας, ενώ στο άλλο ματς του ομίλου η Πολωνία επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ της Ουκρανίας και προκρίθηκε ως δεύτερη λόγω διαφοράς τερμάτων, αν και συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς με τη Γερμανία.

Στο Παρκ ντε Πρενς, οι Γερμανοί έπαιζαν… μόνοι τους κόντρα στους Βορειοϊρλανδούς, που δε φάνηκαν να πιστεύουν πως μπορούσαν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα και μόνο η αστοχία των “πάντσερ” και η τύχη τους γλίτωσαν από μία πιο βαριά ήττα.

Στο 8ο λεπτό ο Μίλερ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Μακ Γκόβερν να τον νικά στο τετ α τετ, ενώ ο Μακ Γκόβερν έσωσε ξανά τη Βόρεια Ιρλανδία στο 11′ και στο 12′, αποκρούοντας δύσκολα με τα πόδια τα σουτ των Οζίλ και Γκέτσε αντίστοιχα.

Στο 27′ ακόμα ο Μακ Γκόβερν στάθηκε τυχερός όταν η κεφαλιά του Μίλερ σταμάτησε στο δοκάρι του, όμως στο 30′ δεν ήταν το ίδιο τυχερός: Ο Μίλερ με εξαιρετική ατομική ενέργεια έστρωσε έτοιμο γκολ στον Γκόμεζ, και αυτός δεν αστόχησε από θέση βολής για το 1-0.

Ο Μίλερ μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα είχε και δεύτερο δοκάρι, σε ωραίο πλασέ που επιχείρησε στο 35′, ενώ στο 41′ ο Γκόμεζ από πλεονεκτική θέση δεν έπιασε καλά το σουτ και έχασε την ευκαιρία για το 2-0.

Στο 52′ οι Γερμανοί έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία για να πετύχουν και δεύτερο γκολ, με τον Μακ Γκόβερν να αποκρούει αρχικά το σουτ του Γκέτσε, και στη συνέχεια της φάσης και πάλι τον Γκέτσε να στέλνει με προβολή την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά η κούραση βάρυνε τα πόδια των Γερμανών, που απείλησαν ξανά στο 82′ με την καρφωτή κεφαλιά του Γκόμεζ που απέκρουσε ο Μακ Γκόβερν, ενώ οι Βορειοϊρλανδοί δεν μπόρεσαν ούτε μία φορά να φανούν απειλητικοί, υποκύπτοντας στην ανωτερότητα των αντιπάλων τους, και πλέον είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν στη διοργάνωση, καθώς έμειναν στους 3 βαθμούς και δεν είναι καθόλου βέβαιο αν θα είναι μέσα στους τέσσερις καλύτερους τρίτους των ομίλων.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ – ΠΟΛΩΝΙΑ

Στο άλλο ματς του ομίλου, στη Μασσαλία, έγινε ανοιχτό ματς ανάμεσα στην Πολωνία και την (αδιάφορη) Ουκρανία, με τους Πολωνούς να παίρνουν τελικά τη νίκη που χρειάζονταν για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους.

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Λεβαντόφσκι “άγγιξε” το γκολ, όμως στο τετ α τετ με τον Πιατόφ έκανε κακό σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Ουκρανοί απάντησαν στο 17′ με τον Γιαρμολένκο, ο οποίος… κατάφερε να χάσει το τετ α τετ με τον Φαμπιάνσκι

Το γκολ ήρθε τελικά για τους Πολωνούς στο 54′ με τον Μπλαστσικόφσκι, που είχε μπει ως αλλαγή στο ημίχρονο, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο πλασέ.

Μόλις δύο λεπτά αργότερα ο Καπούστκα έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 80′ οι Ουκρανοί έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, με τον Ζοζούλια να αστοχεί σε κεφαλιά, και τελικά το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Η τελική βαθμολογία στον 3ο Όμιλο:

Γερμανία 7
Πολωνία 7
Β. Ιρλανδία 3
Ουκρανία 0

Προκρίνεται η Γερμανία ως πρώτη (θα αντιμετωπίσει μία από τις καλύτερες τρίτες) και η Πολωνία ως δεύτερη (θα βρει μπροστά της την Ελβετία), ενώ η Βόρεια Ιρλανδία θα περιμένει να δει αν θα είναι μία από τις καλύτερες τρίτες της φάσης των ομίλων.

 

Mε τον αγώνα Τσεχία – Τουρκία 0-2 και το ντέρμπι Κροατία – Ισπανία 2-1 ολοκληρώθηκαν τα ματς του τέταρτου ομίλου του Euro 2016.

Συναρπαστικό ήταν το φινάλε στον 4ο Όμιλο του Euro 2016, με την Κροατία να “κλέβει” την πρωτιά από την Ισπανία στο 88′ (2-1), ενώ την Τουρκία να αφήνει… στον τόπο την Τσεχία (2-0) και να ελπίζει σε πρόκριση ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων.

Στο Μπορντό, Ισπανία και Κροατία “βολεύονταν” με την ισοπαλία, όμως οι Κροάτες, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς, κατάφεραν να πάρουν το κάτι παραπάνω, παίρνοντας τη νίκη με 2-1.

Οι Ισπανοί άνοιξαν το σκορ νωρίς-νωρίς, στο 6ο λεπτό, με τον Μοράτα να σπρώχνει στα δίχτυα την μπάλα μετά από πλασάρισμα του Φάμπρεγας, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στη φετινή διοργάνωση, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Νολίτο δεν κατάφερε με πλασέ να κάνει το 2-0, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ.

Στο 14′ ήταν η σειρά της “Χρβάτσκα” να απειλήσει, με τον Ράκιτιτς να “κρεμάει” τον Ντε Χέα, όμως την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Οι Κροάτες συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση, και τα κατάφεραν τελικά στο τέλος του ημιχρόνου, όταν ο Πέρισιτς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Κάλινιτς με έξυπνη προβολή-τακουνάκι νίκησε τον Ντε Χέα για το 1-1.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και στο δεύτερο μέρος, με τους Κροάτες να χάνουν διπλή ευκαιρία στο 57′, όταν ο Γεντβάι αρχικά δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την κακή έξοδο του Ντε Χέα, και στη συνέχεια της φάσης ο Πιάτσα με ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι Ισπανοί είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ξαναπάρουν το προβάδισμα στο 72′, όταν ο διαιτητής… ανακάλυψε πέναλτι υπέρ των “Φούριας Ρόχας”, το οποίο εκτέλεσε ο Ράμος, με τον Σούμπασιτς να αποκρούει και να κρατά το 1-1.

Και αφού οι Ισπανοί δεν εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία τους, το έκαναν οι Κροάτες! Σε μία αντεπίθεση στο 88′ οι παίκτες της Κροατίας συνδυάστηκαν άψογα, με τον Κάλινιτς να δίνει στον Πέρισιτς, που από πλάγια θέση σκόραρε, δίνοντας τη νίκη και την πρωτιά στην ομάδα του.

Στο παιχνίδι που διεξήχθη στη Λανς, η Τουρκία πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση στο τουρνουά, επικρατώντας με 2-0 της Τσεχίας, την οποία πέταξε εκτός συνέχειας (με ισοπαλία έστω θα προκρινόταν) και ελπίζει να είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων για να περάσει στους 16.

Οι Τούρκοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ στο 10′, όταν ο Μορ βρήκε τον Γιλμάζ, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Τσεχ, γράφοντας το 1-0.

Οι Τσέχοι θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει στο 16′, όμως η κεφαλιά του Σίβοκ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κρέιτσι, σταμάτησε στο δοκάρι του Μπαμπατσάν, ενώ συνέχισαν να πιέζουν και είχαν καλές στιγμές στο 23′ με τον Καντεράμπεκ και στο 24′ με τον Νέτσιντ, ενώ στο 31′ ο Καντεράμπεκ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, με την κοντινή προβολή του να περνά άουτ.

Ο Μπαμπατσάν κράτησε το 1-0 στο 38′, αποκρούοντας με δυσκολία το δυνατό σουτ του Πλάσιλ, ενώ σιγά-σιγά οι Τούρκοι ισορρόπησαν το ματς, και μετά τα… προειδοποιητικά πυρά του Μορ που στο 58′ δεν κατάφερε νε στείλει την μπάλα στα δίχτυα, “χτύπησαν” στο 65′, με τον Τοπάλ να στρώνει στον Τουφάν και αυτός να “κεραυνοβολεί” τον Τσεχ στην κλειστή του γωνία, διπλασιάζοντας τα τέρματα της Τουρκίας.

Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος, δίνοντας βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στους Τούρκους για πρόκριση, αν και θα πρέπει να περιμένουν και τα αποτελέσματα των υπολοίπων ομίλων.

Η βαθμολογία του 4ου Ομίλου:

Κροατία 7
Ισπανία 6
Τουρκία 3
Τσεχία 1

Η Κροατία, ως πρώτη, θα αντιμετωπίσει στους 16 του Euro 2016 μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων, ενώ η Ισπανία διασταυρώνεται με την Ιταλία, σε έναν… πρόωρο τελικό.