χαμηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα επιδιώκει το ΥΠΟΙΚ.

Παραγωγική θα ήταν, κατά τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, η μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Από το βήμα του συνεδρίου του Εconomist σημείωσε ότι η σταθερότητα έχει αποκατασταθεί και παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα προσέλκυσης δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Χουλιαράκης σημείωσε ότι στόχος πρέπει να είναι η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος στο επίπεδο του 1,5% έως 2% μετά το 2018.

«Η δέσμευση είναι δέσμευση… και πρέπει να τηρήσουμε τη δέσμευση αυτή, αν θέλουμε να αποκαταστήσουμε και να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη» δήλωσε ο Χουλιαράκης, αναφερόμενος στους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος που έχουν τεθεί για την επόμενη διετία μέχρι το 2018.

«Αλλά πρέπει να επανεξετάσουμε το επίπεδο του πρωτογενούς πλεονάσματος μετά τη λήξη του προγράμματος, μετά το 2018. Προτιμούμε ένα σημαντικά χαμηλότερο στόχο για πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα μετά το 2018 στην περιοχή του 1,5% με 2%».

Επιπλέον, ο κ. Χουλιαράκης τόνισε ότι «η οικονομική ανάκαμψη θα έρθει, αλλά δεν θα είναι βιώσιμη, αν δεν προσελκύσουμε επενδύσεις» και πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ειδική μνεία έκανε στις μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζοντας την ανάγκη διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, μεταρρύθμισης των αγορών προϊόντων και βελτίωσης του συστήματος απονομής δικαιοσύνης.

Newsroom ΔΟΛ