Για τη διάσωση της διδασκαλίας των Ελληνικών στο Northcote High School

Μελβούρνη.- Συνεχίζονται οι προσπάθειες παροικιακών φορέων για την αλλαγή της απόφασης του Northcote High School να περικόψει σταδιακά τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας από την επόμενη σχολική χρονιά.

Με την υπουργό Θεμάτων Γυναικών, Fiona Richardson, και τον ομοσπονδιακό βουλευτή Batman, David Feeney, θα συναντηθεί αντιπροσωπεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νέων Ελληνικών. Το μοναδικό θέμα στην ατζέντα θα είναι η ενημέρωση των δύο πολιτικών για το ζήτημα της σταδιακής από του χρόνου διακοπής της διδασκαλίας της Eλληνικής στο Northcote High School. 637861-7607dd64-ce82-11e3-af9c-da08bd1f6d30

H αντιπροσωπεία είχε συνάντηση και με την διεύθυνση του σχολείου, η οποία ενημέρωσε την διευθύντρια, Kate Morris, για την αναταραχή που έχει προκαλέσει η απόφαση του σχολείου στην ελληνική παροικία της Μελβούρνης. Οι εκπρόσωποι τόνισαν ότι το ελληνικό στοιχείo στην περιοχή παραμένει πολυπληθές και δυναμικό, αλλά και ενισχύεται αφού πολλοί είναι οι νεοφερμένοι Έλληνες που αποφασίζουν να ζήσουν στην περιοχή.

Αυτό που απομένει -και μετά από τις συναντήσεις αυτές-, είναι η στάση των γονέων. Η αντίδρασή τους χρειάζεται να είναι δυναμική, με άμεση αποστολή επιστολών διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του σχολείου, παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και βουλευτές και πολιτικούς της περιοχής, ώστε το θέμα να αναδειχθεί ως κυρίαρχο.