O Ελληνας που σώθηκε την τελευταία στιγμή στην Κωνσταντινούπολη

Συγκλονισμένος είναι ο Γιάννης Κουμπανάκης, Έλληνας με καταγωγή από το Ηράκλειο, καθώς η πτήση του από Κωνσταντινούπολη για Αθήνα είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Πόλης λίγες μόλις ώρες πριν από την την πολύνεκρη τρομοκρατική ενέργεια.

Ο κ. Κουμπανάκης, ο οποίος την τελευταία πενταετία ζει και δραστηριοποιείται μόνιμα στην Κωνσταντινούπολη, μίλησε στο Cretapost για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ατατούρκ, αλλά και για τα μέτρα ασφαλείας του αεροδρομίου, έτσι όπως τα βίωσε εκείνος.

Ο Ηρακλειώτης ταξίδευε με την πτήση της Aegean Κωνσταντινούπολη – Αθήνα, αλλά λόγω μιας μικρής καθυστέρησης, έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» αργά το απόγευμα. Στη συνέχεια με άλλη πτήση έφθασε το βράδυ στο Ηράκλειο, όπου και πληροφορήθηκε την τρομοκρατική ενέργεια που είχε γίνει στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ», εκεί όπου βρισκόταν και ο ίδιος λίγες ώρες νωρίτερα!

ellinas-tourkia-mesa

«Αυτό το αίσθημα ότι μπορεί να ανά πάσα στιγμή να βρεθείς τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο προκαλεί τρόμο» αναφέρει και συνεχίζει:

«Αντιλαμβάνεσαι παντού μια παγωμάρα.Ποτέ δεν ξέρεις αν εκεί που περπατάς αμέριμνος ανατιναχθεί κάποιος δίπλα σου. Αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος της τρομοκρατίας. Να μην αισθάνεσαι ποτέ ασφαλής. Όμως δεν γίνεται να μην ζεις. Δεν γίνεται να κυκλοφορείς με ανιχνευτή μετάλλων ή εκρηκτικών πάνω σου για να αποφύγεις το μοιραίο».

Το «Ατατούρκ» είναι από τα πιο καλά φυλασσόμενα αεροδρόμια του κόσμου

Μιλώντας για τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ», επισημαίνει ότι το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι από τα πιο καλά φυλασσόμενα του κόσμου.

«Οι αυστηροί έλεγχοι δεν περιορίζονται μόνο στους ίδιους τους επιβάτες και στις αποσκευές τους στο check-in. Αυστηρότατος έλεγχος γίνεται,πριν ακόμη μπει κάποιος στο κύριο κτίριο του αεροδρομίου, με σύγχρονα scanners και προδιαγραφές που τηρούνται σχολαστικά.Για το λόγο αυτό, προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως οι τρεις καμικάζι κατόρθωσαν να περάσουν τον έλεγχο και να προσεγγίσουν τον κυρίως χώρο του αεροδρομίου».

iefimerida.gr