Συναγερμός στις ΗΠΑ! Αποκλεισμός της αεροπορικής βάσης του Air Force One – Πληροφορίες για ένοπλο!

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν από τις 09:30 το πρωί (τοπική και 16:30 ώρα Ελλάδας) στην αεροπορική βάση Άντριους λίγο έξω από την Ουάσινγκτον, όταν δόθηκε εντολή σε όλο το προσωπικό να μην κυκλοφορεί γιατί υπήρξε πληροφορία για έναν ύποπτο ένοπλο! Στην αεροπορική βάση Άντριους σταθμεύει το Air Force One, το αεροσκάφος του εκάστοτε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών!

Η εντολή για lockdown δόθηκε και μέσω twitter, από τον επίσημο λογαριασμό της αεροπορικής βάσης, που βρίσκεται στο Μέριλαντ.

JBA is currently on lockdown due to a report of an active shooter. All personnel are directed to shelter in place. More info as it comes.

Σύμφωνα με δεύτερο tweet, έγινε γνωστό πως το περιστατικό είναι σε εξέλιξη στην κλινική Malcolm Grow. Ήδη έχουν φτάσει οι πρώτοι αστυνομικοί και το προσωπικό παραμένει σε αποκλεισμό.

The incident is ongoing at the Malcolm Grow Medical Facility. First responders are on-scene now. All personnel continue to shelter in place

  • 1,9431,943 Retweets

  • 403403 likes

  • “Ανταποκριθήκαμε σε αναφορά για ένοπλο” δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής βάσης στο WTTG, σημειώνοντας πως το τηλεφώνημα έγινε ενώ ήταν σε εξέλιξη άσκηση στη βάση και αυτή η δήλωση προκάλεσε την εντύπωση πως ίσως να πρόκειται για περιστατικό στο πλαίσιο της συγκεκριμένης άσκησης. Ο εκπρόσωπος, πάντως, τόνισε πως από τη στιγμή πως το τηλεφώνημα αφορούσε στην ύπαρξη ενόπλου, έπρεπε να υπάρξει η κατάλληλη αντίδραση. “Έτσι το αντιμετωπίζουμε και δεν υπάρχει κάτι περισσότερο για την ώρα”, σημείωσε.
  • αρχείο λήψης (6)
  • Το περιστατικό επιβεβαίωσε και εκπρόσωπος του Πενταγώνου όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. “Πρόκειται για κατάσταση σε πλήρη εξέλιξη” δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jeh Johnson.
  • BREAKING: Active shooter confirmed at U.S. Joint Base Andrews in Maryland – U.S. Defense official – @Reuters

     

    Η ενημέρωση από τον επίσημο λογαριασμό της αεροπορικής βάσης στο Twitter είναι συνεχής. Με απανωτά tweets, διευκρινίζεται πως ήδη έχουν φτάσει στο σημείο οι πρώτες δυνάμεις για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια, ενώ τονίζεται πως θα παρέχεται πληροφόρηση μετά από κάθε νέο στοιχείο που θα προκύπτει.

  •  

     

    Επιπρόσθετα, σημειώνεται πως λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, στην αεροπορική βάση γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια του προσωπικού.

    Due to the serious nature of this report, the base is reacting to ensure the safety of all personnel.

    Παράλληλα, υπάρχει η πληροφορία πως ο ένοπλος έχει “ταμπουρωθεί” στον τρίτο όροφο της νοσοκομειακής μονάδας, με την επιχείρηση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη!

    MORE: Shooter barricaded self on 3 floor of medical facility inside Joint Base Andrews – reports http://on.rt.com/7hal 

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα “πετούσε” από εκεί σήμερα!

    Την ίδια ώρα, το RT αποκαλύπτει πως σήμερα το απόγευμα (σ.σ. τοπική ώρα), ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επρόκειτο να “πετάξει” από την συγκεκριμένη βάση με προορισμό το Οχάιο!

    CmNFdL6WIAAQ3SY

    MORE: VP Biden was supposed to fly out of at noonhttp://on.rt.com/7hal