Σφυροκόπημα κατά θέσεων ISIS – H επίθεση στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ»

Μπαράζ επιθέσεων από μαχητικά αεροσκάφη της συμμαχίας, που ηγούνται οι ΗΠΑ, εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους γύρω από την πόλη Φαλούτζα στο Ιράκ.
Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι υπάρχει η εκτίμηση για τουλάχιστον 250 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους νεκρούς, ενώ τουλάχιστον 40 οχήματα καταστράφηκαν.
Αν τα νούμερα είναι σωστά, τότε θα πρόκειται για την πιο επιτυχημένη επίθεση εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

CIA: Με «σφραγίδα» ISIS η επίθεση στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ»

O επικεφαλής CIA, Τζον Μπρέναν, δήλωσε την Τετάρτη ότι η πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ φέρει τη σφραγίδα του Ισλαμικού Κράτους.

Πρόσθεσε πως η απόφαση των Βρετανών πολιτών υπέρ του Brexit ενδέχεται να φέρει την Ευρώπη ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης που έχει αντιμετωπίσει έως σήμερα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε πει ότι η τριπλή επίθεση, για την οποία προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, μπορεί να διαπράχθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε αναφερθεί το βράδυ της Τρίτης στην τζιχαντιστική οργάνωση επισημαίνοντας ότι «τα στοιχεία δείχνουν το Ντάες», χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους. Από την επίθεση στο αεροδρόμιο “Ατατούρκ”, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 41 άνθρωποι, ενώ 239 τραυματίστηκαν.