ΝΔ: Επανέρχεται το αίτημα Εξεταστικής μετά τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ

Αθήνα

«Οι αποκαλύψεις του Τζέιμς Γκαλμπρέιθ κάνουν πιο επιτακτική τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για αυτή τη σκοτεινή περίοδο» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή το Σχέδιο Β’ του Γιάνη Βαρουφάκη που αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο αμερικανός οικονομολόγος.

«Η αίτηση εξεταστικής παίρνει πλέον νέο περιεχόμενο μετά τις αποκαλύψεις και γίνεται πολιτικά ακόμη πιο επιτακτική. Αυτή η σκοτεινή περίοδος πρέπει να βγει πλήρως στο φως. Παίχτηκε το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων αυτή την περίοδο και αποτέλεσμα της η φτωχοποίηση των Ελλήνων» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε πριν τρεις μήνες (30 Μαρτίου) αίτηση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο Τσίπρα – Βαρουφάκη, που στοίχισε πολλά δισ. στον ελληνικό λαό και κατήγγειλε απάθεια της κυβέρνησης και του προέδρου της Βουλής.

«Δεν είχαμε καμία αντίδραση… Έχει τρέξει μεταγενέστερο αίτημα σύστασης επιτροπής για το πολιτικό χρήμα και τα ΜΜΕ, θα επιμείνουμε, κι ας μην συζητείται από κυβέρνηση και πρόεδρο της Βουλής» τόνισε.

«Το θέμα πρέπει να γίνει αντικείμενο μεγάλης σοβαρής και εκτεταμένης συζήτησης. Η σιωπή πρέπει να προσέλθει απολογούμενη, η σιωπή είναι συνενοχή και παραδοχή ενοχής» ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, επέτειο του δημοψηφίσματος, ως «ημέρα πένθους» και πρόσθεσε: «Αυτό που συνέβη πριν ένα χρόνο ήταν η πιο ακραία εξαπάτηση ολόκληρου λαού».

Ο ίδιος έκανε, δε, λόγο για «οικονομική σφαγή συνταξιούχων και φορολογούμενων χωρίς προηγούμενο».

«Το χειρότερο είναι ότι καταβάλλεται αίμα χωρίς ελπίδα και προοπτική βελτίωσης, αντίθετα πηγαίνουμε στην ενεργοποίηση του εφιαλτικού κόφτη που σημαίνει νέες περικοπές» δήλωσε.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Όλα τα γνώριζαν στην κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας άλλα σχεδίαζε, άλλα ζήτησε και άλλα έκανε. Όταν οι πολίτες είπαν ‘όχι’, εκείνος έκανε δεκτές σκληρότερες προτάσεις των δανειστών. Είναι έγκλημα γιατί κόστισε δεκάδες δισ. Επρόκειτο για έγκλημα συνειδητό. Γνώριζαν τις συνέπειές του. Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι συγκλονιστικά» τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος κατηγορώντας την κυβέρνηση πως αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αρνείται να συζητήσει το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή.
Παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής

Παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, για τον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου.

Ο κ. Δένδιας, μεταξύ άλλων, θα θέσει το θέμα της μη συζήτησης έως σήμερα της πρότασης της ΝΔ για Εξεταστική Επιτροπή για την οικονομία.

Επίσης, η ΝΔ πρόκειται να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι έως σήμερα δεν έχει πάρει απαντήσεις για τα ζητήματα που έχει θέσει στην επιστολή του ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας υποβάθμιση και απαξίωση της κοινοβουλευτικής λειτουργίας.

Newsroom ΔΟΛ