Πυροβολισμοί με νεκρούς και τραυματίες σε δικαστικό μέγαρο στο Μίσιγκαν

Ουάσινγκτον
Συναγερμός ξανά τη Δευτέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες για επεισόδιο με πυροβολισμούς στην κομητεία Μπέριεν στο Σεντ Τζόζεφ του Μίσιγκαν. Ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα στο δικαστικό μέγαρο της κομητείας σκοτώνοντας δύο δικαστικούς επιμελητές και τραυματίζοντας έναν αστυνομικό, βοηθό σερίφη.

Ο δράστης έπεσε νεκρός σε ανταλλαγή πυροβολισμών.

Δεν είναι σαφές εάν ο αστυνομικός ήταν στόχος ή εάν ο δράστης άνοιξε πυρ εναντίον άλλων ατόμων και εκείνος επενέβη, μετέδωσε το δίκτυο CNN.

Η περιοχή αποκλείστηκε και στο δικαστικό μέγαρο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Ο σερίφης Πολ Μπέιλι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι περίπου στις 14:25 (τοπική ώρα) ακούστηκαν πυροβολισμοί στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου. Ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε δύο δικαστικούς επιμελητές και έναν αστυνομικό, βοηθό του σερίφη.

Ο τελευταίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Σύμφωνα με το δίκτυο CBS ο βοηθός σερίφη έχει τραυματιστεί στο χέρι.

Ο σερίφης Πολ Μπέιλι ανέφερε ότι σε αυτή την φάση οι αρχές δεν γνωρίζουν τα στοιχεία του δράστη, γιατί βρισκόταν στο δικαστήριο και πώς απέκτησε πρόσβαση σε όπλο.

Πάντως, σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό που συνεργάζεται με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ένας άνδρας που μεταφερόταν σε φυλακή, άρπαξε ένα όπλο από έναν αστυνομικό και άρχιζε να πυροβολεί.