Τι απαντά η κυβέρνηση για το Ελληνικό Σχολείο στο Μόναχο

Μόναχο.- Σε ομάδες συμφερόντων στη Γερμανία, που πιέζουν για να πάρουν το οικόπεδο για δική τους χρήση, απέδωσε ο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης τις φημολογούμενες διαθέσεις του Δήμου Μονάχου να επανακτήσει την κυριότητα του οικοπέδου που έχει παραχωρήσει στο ελληνικό δημόσιο για την ανέγερση ελληνικού σχολείου. Αυτό υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης  στην  εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Οι σχετικές φημολογίες έχουν αναστατώσει την ελληνική παροικία στο Μόναχο. Πάντως, ο Δήμος έχει θέσει σαφές  χρονονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου το οποίο έχει καθυστερήσει.

Συγκεκριμένα ο κ. Σπίρτζης είπε: «Έχουμε κινητοποιηθεί εδώ και καιρό. Δυστυχώς ήταν ένα ακόμη τελματωμένο έργο, χωρίς καμία πρόβλεψη για την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης. Δυστυχώς, ξανά, ο εργολάβος –εντός εισαγωγικών- εκβίαζε κατά το ελληνικό έθιμο, για τη λήψη προκαταβολής –κάτι που είναι στο όριο της νομιμότητας. Σήμερα το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ θα έπρεπε να έχει παραδοθεί αρκετό καιρό πριν. Έχει επισκεφθεί τον δήμαρχο ο υφυπουργός Παιδείας και η πρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.

Έχουν γίνει συνεννοήσεις για να μη χαθεί το κτίριο και κάλεσα τον δήμαρχο στην Ελλάδα για να τον ευχαριστήσουμε. Είμαστε στη φάση εκπλήρωσης των όρων που θέτει ο δήμος. Ο κ. Πελεγρίνης έχει δείξει πραγματικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως και ο κ. Πετσάλνικος. Υπάρχουν ομάδες συμφερόντων στη Γερμανία που πιέζουν για να πάρουν το οικόπεδο για δική τους χρήση. Σημαντικό είναι ότι έχει εγκριθεί εδώ και καιρό η δημόσια δαπάνη για το έργο».