Θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία για τον εκλογικό νόμο η Χρυσή Αυγή- Οι ψήφοι υπέρ του νόμου εκτιμώνται στις 179

Αθήνα.- Τη λύση στο γρίφο για τη στάση της Χρυσής Αυγής απέναντι στον εκλογικό νόμο, έδωσε πριν από λίγο στην Ολομέλεια ο Γιάννης Λαγός, ανακοινώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο στόχος των 200 βουλευτών που απαιτεί το Σύνταγμα για να ισχύσει ο νέος εκλογικός νόμος από τις αμέσως επόμενες εκλογές όχι μόνο δεν επιτυγχάνεται υπό τις παρούσες συνθήκες αλλά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν αγγίζει καν τις 197 θετικές ψήφους και παραμένει στις 179 που έχει με τη στήριξη του ΚΚΕ, της Ένωσης Κεντρώων, του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Νίκου Νικολόπουλου.

Της επίσημης ανακοίνωσης για την απόφαση της Χρυσής Αυγή δια στόματος Γιάννης Λαγού, είχε προηγηθεί ένα κρεσέντο επίθεσης του ίδιου εναντίον των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων με επίκεντρο την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Με αυτό το νόμο εάν τον ψήφιζε η Χρυσή Αυγή θα μπορούσαμε να εκλέξουμε 6-7 βουλευτές παραπάνω. Αλλά δικός μας σκοπός δεν είναι πώς με πολιτικά τερτίπια θα εκλέξουμε παραπάνω βουλευτές, μας ενδιαφέρει να μείνουμε πιστοί στις αρχές μας και δεν θα δεχτούμε να γίνουμε ούτε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ. Εσείς είστε συνέταιροι. Η Χ.Α θα αντιδράσει. Δεν δέχεται να γίνει υποχείριο κανενός και η στάση η δική μας θα είναι να σας τα πούμε για τα καλά εδώ μέσα και στη διάρκεια της ψηφοφορίας θα αποχωρήσουμε. Δεν έχουμε να ασχοληθούμε με τίποτα», σημείωσε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, ξεκαθαρίζοντας τη στάση του κόμματος, που αποτελούσε μέχρι σήμερα μυστήριο.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/320773/i-ha-den-tha-psifisei-ton-eklogiko-nomo/#ixzz4Es8LuSsD
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook