Γαλλικό ΥΠΕΞ: Οι 34 από τους 84 νεκρούς της επίθεσης στη Νίκαια ήταν ξένοι υπήκοοι

Οι 38 από τους 84 ανθρώπους, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην Προμενάντ ντεζ Ανγκλέ της Νίκαιας την 14η Ιουλίου ήταν αλλοδαποί σύμφωνα με ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Βάσει της ανακοίνωσης της γαλλικής διπλωματίας τα θύματα ήταν υπήκοοι 19 χωρών. Κατάγονταν από τα κράτη της Αλγερίας, της Γερμανίας, της Αρμενίας, του Βελγίου, της Βραζιλίας, της Εσθονίας, των ΗΠΑ, της Γεωργίας, του Καζακστάν, της Μαδαγασκάρης, του Μαρόκου, της Πολωνίας, της Ρωσίας, της Ρουμανίας, της Ελβετίας, της Τυνησίας, της Τουρκίας και της Ουκρανίας.

Όπως διευκρίνισε το Κε ντ’ Ορσέ ο κατάλογος των τραυματιών δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, αλλά εάν συμπεριληφθούν τα μέχρι τώρα στοιχεία, η επίθεσηπροκάλεσε θύματα μεταξύ υπηκόων συνολικά 29 χωρών.

Οι τραυματίες είναι δεκάδες και από αυτούς οι 19 παρέμεναν σε κρίσιμη κατάσταση πέντε ημέρες μετά την επίθεση, την οποία ο Γάλλος εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν χαρακτηρίζει τρομοκρατική ενέργεια.

Η Νίκαια κατατάσσεται δεύτερη, πίσω μόνο από το Παρίσι, σε ό,τι αφορά τις επισκέψεις τουριστών στη Γαλλία, τόσο Γάλλων όσο και ξένων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ