Τώρα ζητούν …υπομονή από τους Απόδημους για την ψήφο!

Αθήνα.- Στη δέσμευση ότι έως την ολοκλήρωση της τρέχουσας τετραετίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη την υπόσχεσή του, δίνοντας δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς, προχώρησε o υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο Ελληνικό πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS.

kouroumplis_2015_1_31_22_45_49_b2

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παν. Κουρουμπλής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είπε θα το κάνει, κάντε λίγο υπομονή. Ο εκλογικός νόμος είναι ένα κομμάτι της πολιτικής μας και θα γίνει πράξη» ανέφερε ο Έλληνας υπουργός, εξαπολύοντας βέλη για πολιτικές σκοπιμότητες στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ

Ο κ. Κουρουμπλής, επανέλαβε ότι το μοντέλο στο οποίο κοιτάζει η κυβέρνηση για την ψήφο των ομογενών είναι το ιταλικό, όπου οι ομογενείς θα έχουν τη δυνατότητα να εκλέξουν τους δικούς τους αντιπροσώπους.

Συγκεκριμένα, οι Ιταλοί στο εξωτερικό, καλούνται να εκλέξουν σταθερά καθορισμένο αριθμό βουλευτών ανά ήπειρο.

Απαντώντας σε όσους επιρρίπτουν ευθύνες σκοπιμότητας στον ΣΥΡΙΖΑ, για τον αποκλεισμό των ομογενών από την παρούσα εκλογική παρέμβαση, ο κ. Κουρουμπλής, ξεκαθάρισε ότι είναι υποκριτικό αυτό που κάνουν σήμερα τα κόμματα στην Ελλάδα.

«Το Σύνταγμα προέβλεπε από το 2000, το δικαίωμα στην ψήφο των ομογενών. Γιατί αυτοί οι κύριοι που σήμερα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους Έλληνες του εξωτερικού δεν το έκαναν πράξη;» είπε ο Έλληνας υπουργός, αφήνοντας αιχμές για Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Σταθερά, όλοι οι υπουργοί και λοιποί παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ  όταν αναφέρονται στην ψήφο των Αποδήμων Ελλήνων Ψηφοφόρων ξεχνούν το 2009. Κάνουν ότι δεν θυμούνται πως η Κυβέρνηση Καραμανλή το 2009 έφερε Νομοσχέδιο στη Βουλή για την ψήφο των Αποδήμων Ελλήνων. Και ξεχνούν -ή καμώνονται ότι ξεχνούν- πως με διάφορες δικαιολογίες – βοηθούσης και της λανθασμένης πολιτικής που ακολούθησε επί του θέματος ο τότε πρόεδρος του ΣΑΕ Στέφανος Ταμβάκης – δεν ψήφισαν το Νομοσχέδιο στερώντας έτσι τον Απόδημο Έλληνα ψηφοφόρο από την ψήφο του από τη χώρα διαμονής.

ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο εκείνο της ΝΔ. Όμοια όπως και σήμερα αρνούνται να συζητήσουν και να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που πάλι κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή!

Όλα τα άλλα είναι προφάσεις για να δικαιολογήσουν την άρνησή τους να διευκολύνουν τους Έλληνες ψηφοφόρους του εξωτερικού.

Ακόμη και χθες το βράδυ κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης κάλεσε την Κυβέρνηση να συζητήσει και να ψηφίσει το Νομοσχέδιο για την ψήφο των Αποδήμων!